VIDEO: Gori deponija iznad cementare u Beočinu

Veliki požar izbio je danas u poslepodnevnim časovima na deponiji Tancoš u Beočinu, iznad cementare "Lafarž".
VIDEO: Gori deponija iznad cementare u Beočinu
Foto: 021.rs

Vatrogasci su na terenu, ali se vatra i gust dim šire prema okolnim naseljima.

Meštanka Beočina kaže za 021.rs da ova deponija gori već ko zna koji put ove godine.
 
"Čak i kada ne gori, ona tinja, a toksične materije se neprestano šire vazduhom u naselja Gornji Šakotinac, Čerević i Beočin", kaže ona za 021.rs.
 
Kako dodaje ova meštanka, život je postao nepodnošljiv.
 
"Ne može se disati od smrada, čekamo dan kada ćemo se porazboljevati, a zdravlje bi trebalo da nam je ustavom zagarantovano, no ovde to nije slučaj. Takođe strahujemo da će se požar proširiti i zapaliti nama ili komšijama imanja i kuće jer je zemlja suva, a deli nas oko 100 metara vazdušne linije od goreće deponije", navodi ona.
 
Opština nije objavljivala zvanične informacije o ovom požaru.
 
  • sale

    15.08.2024 01:17
    tel broj od AV!AV!a??
    jel neko pozvao AV!AV!a?? zna li neko broj našeg experta za sve?
  • Dušebrižnica

    14.08.2024 23:32
    Ovo se zove problemčina!
    Znate li za onu dečiju dosetku u kojoj mala buktinja u polju osušenog rastinja pita roditelje dvoje dečice, koja je raširenih zenica promatraju: "hoćete li da me rashladite malo, mnogo mi je vruće"? A roditelji zbunjeno gledaju u buktinju i pred dečicom odgovaraju maloj buktinji:"pa s'čim da te rashladimo"!?
  • Tuberan

    14.08.2024 21:39
    Dodjite da disete "smoga"
    U kombinaciji sa lekovitom cementarom,ova zapaljena deponija smeca blagotvorno deluje na plucna krila i disajne puteve.Ova vazdusna banja produzava zivot i okrepljuje dusu i telo pgotovo tesko obolelim pacijentima koji boluju od zdravog zivota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika