Suđenje osumnjičenom za dvostruko ubistvo u Futogu i njegovim saučesnicima počinje u oktobru

Četvorica mladića koji se terete za dvostruko ubistvo u Futogu i dalje se nalaze u pritvoru.
Suđenje osumnjičenom za dvostruko ubistvo u Futogu i njegovim saučesnicima počinje u oktobru
Foto: 021.rs
Pripremno ročište koje je prvobitno bilo zakazano za jul, pomereno je za 9. oktobar zbog godišnjih odmora, saznaje Dnevnik.
 
N. L. (24), se sumnjiči za ubistvo Nikole Š. (19) i Miloša M. (20) iz Futoga i nelegalno držanje oružja, a Futožanin O. R. (22), B. G. (27) i D. D. (25) iz Novog Sada, terete se za saizvršilaštvo.
 
Nezvanično, optuženi su se pred tužiocem branili ćutanjem.  
Oni su na optuženičkoj klupi jer su u noći između 24. i 25. avgusta prošle godine u Futogu upucali i usmrtili dvojicu momaka. U pritvoru su od hapšenja.
 
Njima je pritvor produžen jer bi ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog bojazni da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti.
 
Tužilaštvo je ovo kvalifikovalo kao teško ubistvo, za šta prvoosumnjičenom preti kazna zatvora od deset godina zatvora do doživotne robije. 
Podsetimo, 25. avgusta posle ponoći Hitna pomoć je primila poziv da je u Fruškogorskoj 7, u Futogu, ranjen mladić iz vatrenog oružja, bez svesti. Hitna je je jednog prevezla u KCV, ali je on preminuo po prijemu.
 
Nakon toga je prijavljena još jedna ranjena osoba, a Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt. 
 
Pucnjava je navodno izvedena iz automobila prema grupi mladića koji su stajali u blizini škole "Desanka Maksimović".
  • Tamo 'vamo

    21.08.2024 08:37
    Ugašena dva mlada života, a četiri upropascena. Takođe i njihovim porodicama i bližnjima. Dozovite se više pameti, kakva mafijanja kakve krimi priče tu spasa nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika