Stradali roditelji i četvoro dece: Najviše žrtava u požaru u Novom Sadu još od tragedije u Kontrastu

Četvoro dece uzrasta od dve do sedam godina i njihovi roditelji stradali su u požaru na Salajci.
Stradali roditelji i četvoro dece: Najviše žrtava u požaru u Novom Sadu još od tragedije u Kontrastu
Foto: 021.rs
Ovo je požar sa najvećim brojem žrtava u Novom Sadu još od kad je 2012. godine u novosadskoj diskoteci Kontrast poginulo šest mladih osoba. 
Današnji požar izbio je oko 2.30h u porodičnoj kući na uglu Đorđa Dere i Davida Rackovića.
 
Zvanično se povodom ove tragedije saopštenjem obratio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, a kako nezvanično saznajemo, očekuje se obraćanje gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića.
 
"Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
 
Pretpostavlja se da su stradali članovi porodice koja je živela na toj adresi, D. A. (29), M. S.(23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2).
 
Doktorka Nikolina Marić iz Hitne pomoći za 021.rs kaže da su oni intervenisali po pozivu u 2.45h i da nisu mogli ništa da urade, sem da konstatuju smrt kod više lica.
 
  • Dr

    26.08.2024 03:07
    Laundž
    Nije zbog poređenja, ali kad je već pomenut Kontrast. Laundž je bio 4 godine pre Kontrasta i poginulo je 8 mladih. Među njima rođeni brat i sestra. Kontrast je bio dokaz da ništa iz Laundža nismo naučili.
  • Biće još gore

    25.08.2024 21:32
    Biće još gore
    A tu gde su ova dečica i njihovi mladi roditelji nastradali, u tim nehumanim i teškim uslovima, nastaviće da žive neki drugi, slični njima. I na ko zna koliko takvih i sličnih mesta u zemlji rastućeg tigra. Niko se i dalje neće baviti njima i niko nadležan neće se preispitivati... A trebalo bi, jer ako ne bude, opet će se desiti.
    Andjeli mali, u kakvim mukama ste umrli, neka vam je laka crna zemlja...
  • Jovan

    25.08.2024 19:52
    Hitno objaviti spisak izdajnika koji su tajno potoisivali sporazume za trovanje naroda i da se od njihove oduzete imovine plati stranoj kompaniji da ode. Eto, to sam vam resio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika