Požar na deponiji u Temerinu lokalizovan, ali i dalje tinja: Radi se na zatrpavanju zemljom

Požar koji je izbio na deponiji u Temerinu u noći između 2. i 3. septembra je lokalizovan, ali još uvek tinja.
Kako je potvrđeno za 021.ra iz Uprave za vanredne situacije MUP-a, vatrogasci su lokalizovali požar u utorak, 3. septembra. 
 
Tada su na terenu bili pripadnici Vatrogasne jedinice iz Temerina sa jednim vozilom i tri vatrogasca, Novog Sada sa jednim vatrogasce i vozilom, kao i dva člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gospođinci i dva člana iz Siriga.
Taj dan je i sprečeno dalje širenje požara, te je i smanjeno zadimljenje u samom Temerinu.
 
Tokom današnjeg dana vatra i dalje u dubini deponije tinja, a sva mehanizacija je na terenu i radi se na zatrpavanju zemljom, kako bi došlo do prekida dovoda kiseonika.
JKP "Temerin" se nije oglašavao od saopštenja 3. septembra kada je navedeno da su sve snage na terenu, kao i da je deponija do daljeg zatvorena.
 
Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec oglasio se u utorak povodom požara, kada je deponiju i obišao.
 
"Ovom prilikom molim sve građane za razumevanje i staloženost koja nam je u ovom trenutku potrebna. Službe daju sve od sebe kako bi požar što pre bio ugašen, a širenjem dezinformacija nanosi im se samo šteta", naveo je on.
  • Trta

    05.09.2024 18:10
    Politicar od poverenja
    Bravo, zatvoris deponiju i kraj. Cekas da padne kisa i sve si resio. Tako efikasno problem resava, politicar od poverenja.
  • BGD 011

    04.09.2024 17:28
    Da se ne poveruje
    Cudno, ali ove godine u Srbiji gorelo je mnogo deponija, i sto je interesantno, po izjavama nadleznih sve deponije su se samozapalile! Kazu, litijumske baterije imaju udela u tome!
  • Mare

    04.09.2024 16:21
    U Mađarskoj sam na deponiji video kako to rade unazad 20 godina - nasipa se zemlja, ali samo preko organskog otpada, jer sortiraju. Pobodene su cevi koje dopuštaju da metan izlazi iz dubine i prikuplja se, odvodi u malu stanicu gde se njegovim sagorevanjem stvara struja koja se koristi za rad deponije. Kod njih se sve sortira - separacija šta, metala, plastike, stakla, sve što se može reciklirati, reciklira se. A mi... katastrofa. Zato nemate požare na deponijama u Mađarskoj i zemlja je uredna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika