Osuđen za pokušaj ubistva u Karađorđevu: Prvo ukrao iz prodavnice, pa nožem napao vlasnika radnje

Viši sud u Novom Sadu prihvatio je sporazum o priznanju krivice za pokušaj ubistva u Karađorđevu i okrivljenog Aleksandra Benga osudio na zatvor.
Osuđen za pokušaj ubistva u Karađorđevu: Prvo ukrao iz prodavnice, pa nožem napao vlasnika radnje
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju ovog suda, okrivljeni je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 godina i šest meseci zatvora, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru.
Dodaje se da je osuđeni 16. decembra 2023. godine, u stanju smanjene uračunljivosti, u Karađorđevu ugrozio sigurnost vlasnika prodavnice B.B. pretnjom da će ga napasti, a nakon što je uzeo proizvode koje nije nameravao da plati.
 
Zbog toga je oštećeni krenuo ka njemu u nameri da ga spreči i oduzme navedene proizvode, okrivljeni je izvadio nož i usmerio ga ka oštećenom, a potom je pobegao iz prodavnice.
"Kasnije istog dana, okrivljeni je usled mentalnog poremećaja i emocionalno nestabilnog poremećaja ličnosti i usled nastupanja intenzivnog stanja osećanja besa, pokušao da liši života oštećenog M.V. na taj način što je prvo udario oštećenog u nos, a potom mu je kuhinjskim nožem zadao ubode u predelu vitalnih organa, te mu naneo teške telesne povrede", navodi se u saopštenju.
 
Istom presudom je okrivljenom izrečeno obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi i trajaće dok postoji potreba za tim, a vreme provedeno u ustanovi se uračunava u vreme trajanja izrečene kazne.
 
Oštećeni M.V. je sa imovinsko-pravnim zahtevom upućen na parnični postupak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika