Suđenje za otmicu tinejdžera iz Sremske Kamenice: Na optuženičkoj klupi samo jedan od četvorice

Suđenje B. G. (21) za otmicu tinejdžera iz Sremske Kamenice zakazano je za 2. decembar, odlučeno je na jučerašnjem pripremnom ročištu u novosadskom Višem sudu.
Suđenje za otmicu tinejdžera iz Sremske Kamenice: Na optuženičkoj klupi samo jedan od četvorice
Foto: 021.rs
Na optuženičku klupu sešće samo jedan mladić iako ih je u otmici učestvovalo četvorica, javlja Dnevnik. 
 
Dvojica su već zaključila sporazum o priznanju krivice, a jedan je bio maloletan u vreme krivičnog dela, pa je protiv njega vođen poseban postupak pred sudijom za maloletnike. 
Trojica dvadesetjednogodišnjaka  se terete da su, zajedno s tada maloletinim S. M. (17) iz Novog Sada, silom odveli i zadržali tinejdžera iz Sremske Kamenice u nameri da od njegovih roditelja iznude novac.
 
N. T. je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara 2023, na ulici, u blizini kuće u kojoj stanuje u Sremskoj Kamenici, a nešto kasnije, otmičari su pozvali njegovog oca i tražili novac, o čemu je odmah obaveštena policija. 
Kako su potvrdili u Policijskoj upravi Novi Sad, otmicu je kritične noći, oko 3.30 časova, prijavio otac otetog mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina. Istog momenta su operativci PU Novi Sad krenuli u potragu za otmičarima, da bi posle intenzivne potrage na Klisi, kod gradske deponije, u gepeku automobila, pronašli nepovređenog N. T., a  otmičare uhapsili. 
 
Na saslušanju u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, prema nezvaničnim saznanjima Dnevnika, okrivljeni su se branila ćutanjem.
 
U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N. T. odredio status posebno osetljivog svedoka.
  • 00000

    18.09.2024 14:53
    Onoga momka iz Budisave što su ga oteli već 7 godina nije završeno suđenje,odloženo već 50 puta...I gde je tu pravda...
  • Joj

    18.09.2024 14:49
    Samo neke otnice u Novom Sadu a ni jedna nema epiloga...
  • Posledice

    18.09.2024 11:07
    Još jednom, svaka čast za policiju!
    Da li se zna kolike i kakve kazne čekaju te mladiće?
    Ne vidim u tekstu.
    Trebalo bi u javnosti da se priča o tome šta te čeka ako kršiš zakon. Da se vide posledice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika