Tužilaštvo predložilo pritvor za Novosađanku koja je zapalila zastavu Srbije

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu predložilo je pritvor za M. M. koja je u Partizanskoj ulici skinula zastavu Republike Srbije sa zgrade, gazila po njoj, a potom je zapalila.
Tužilaštvo predložilo pritvor za Novosađanku koja je zapalila zastavu Srbije
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo VJT, povodom događaja "koji je izazvao uznemirenje javnosti" koji se dogodio 20. septembra, kada je osumnjičena skinula zastavu Republike Srbije sa objekta firme "Tehno-ferum" bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila, Više javno tužilaštvo je obavestilo javnost da je opisan događaj pravno kvalifikovalo kao krivično delo Povreda ugleda Srbije kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 173, stavom 1, kaznom zatvora u trajanju do tri meseca.
"U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičena je uhapšena, te joj je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnog dela", saopštilo je Tužilaštvo. 
Nakon saslušanja osumnjičene, Više javnog tužilaštvo je Višem sudu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka i opasnosti da će ponoviti krivično delo.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti postupak, u okviru kojeg će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
  • Sovra

    23.09.2024 16:49
    Svega ima to istina
    Raznih čudaka,kradljivaca kokošaka i ovih što seku drva za ogrev puni zatvori. Gospoda u odelima ordiniraju bez posledica.
  • Jarvis

    23.09.2024 16:39
    Zar je moguće da veliki broj Srba ne shvata prenezajažljive situacije oko sebe?
  • Hgafahj

    23.09.2024 16:39
    Tužno je što mentalno mestabilnu ženu zatvaramo a neke ozbiljnijr igrače kao oni odgovorni za Jovanjicu, Savamalu, Kolubaru šetaju slobodni. Koliko je korumpiranih lekara, prof. na medicinskom(iz anatomije) koji uzimaju mito. Da ne pričam o nameštenim tenderima,ili o otvaranju fiktivnih firmi, izvlacenju novca iz zemlje i utaji poreza. Oslobodite zenu i stavite je na lecenje a uhapsite aktere gorepomenutih afera. Građani bi bili bogati samo da se ne krade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika