Novosađanki koja je zapalila zastavu Srbije određen pritvor: Preti joj do tri meseca zatvora

Novosađanki M.M. koja je u Partizanskoj ulici skinula zastavu Republike Srbije sa zgrade, gazila po njoj, a potom je zapalila određen je pritvor.
Novosađanki koja je zapalila zastavu Srbije određen pritvor: Preti joj do tri meseca zatvora
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, četrdesetdvogodišnjoj ženi je zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo povreda ugleda Republike Srbije određen pritvor do 30 dana.
Kako portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin kaže za ovaj list, pritvor je određen jer postoji opasnost od bekstva, ali i zbog bojazni da bi osumnjičena u kratkom vremenskom periodu mogla da ponovi krivično delo za koje se sumnjiči.
M. M. je prethodno saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje je i predložilo pritvor.
 
Podsetimo, kako je ranije saopšteno povodom događaja "koji je izazvao uznemirenje javnosti" koji se dogodio 20. septembra, kada je osumnjičena skinula zastavu Republike Srbije sa objekta firme "Tehno-ferum" bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila, Više javno tužilaštvo je obavestilo javnost da je opisan događaj pravno kvalifikovalo kao krivično delo Povreda ugleda Srbije kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 173, stavom 1, kaznom zatvora u trajanju do tri meseca.
  • Marko iz Austrije

    24.09.2024 09:41
    Nema opravdanja
    Dragi Novosadjani, ne mozemo traziti opravdanje za ovako nesto. Gospodja je pored ucinjenog krivicnog dela i uvredila veliki broj ljudi koji tu zastavu istinski vole i ciji su preci ginuli za te boje. Nazalost sprovodjenje pravde se kod nas vrsi na malim ljudima. Na nama je da "lajemo" da se bunimo da ne damo da nas prave budalama. Koliko vas je bilo da pruzi podrsku studentima na filozofskom. Koliko na ekoloskom protestu. Ja iz Austrije dodjem na eko protest u BG. Moramo se boriti za NASU domovinu. Ne smemo dozvoliti da raznorazni volovi i uvlakaci upravljaju nama!
  • Joki

    24.09.2024 09:26
    Ja bih joj dao bar godinu dana. Za tu zastavu su mnogi krvarili.
  • Ns

    24.09.2024 09:10
    Cccc
    Sudiju i tuzioca kad se promeni vlast otpustiti.pa gde vam je obraz. Zanimljivo pre par sana hapse momka kola obijao 5 marica dolazi svi ga tuku vezanog na zemlji ima snimci. Tuzilac tu ne reaguje.inace u KZ to je mucenje tortura i prekoracenje sile i ovlascenja to nista jel

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika