Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca i ranjavanje Goranca: Prikazani snimci sa nadzornih kamera

Na nastavku suđenja za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca prikazani su snimci i fotografije sa rekonstrukcije događaja i video zapisi sa nadzornih kamera.
Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca i ranjavanje Goranca: Prikazani snimci sa nadzornih kamera
Foto: 021.rs
Okrivljeni Dalibor Bogdanović Boća je, nakon prikazanih snimaka sa rekonstrukcije u Rumenačkom ataru, gde je pronađen automobil iz kog je pucano u Uroša Stefanovića i Gorana Kovačevića, a kojim su napadači posle pucnjave pobegli, izjavio da on po takvom terenu nije mogao da se kreće s obzirom na da ima protezu nozi, prenosi Dnevnik.
 
Bogdanović je i nakon prikazivanja snimaka sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu i dvorište Cankareve 8, gde je Stefanović ubijen, a Kovačević ranjen, naglasio da on za devet sekundi nije mogao da izvrši delo za koje se tereti.
Njegov branilac je dodao da je vreme pucanja verovatno još kraće od devet sekundi i da osoba sa takvim invaliditetom to nikako nije mogla da uradi, navodi Dnevnik. 
 
Dalibor Bogdanović Boća (46) i  D. J. (45) se terete da su 2. septembra 2021. godine, oko 21 čas, vozilom marke pežo došli do zgrade u Cankarevoj ulici broj 8 na novosadskoj Detelinari, gde su se parkirali ispred ulaza, kako bi sačekali Gorana Kovačevića i Uroša Stefanovića, koji su do zgrade došli motorom, i obojicu ubili. 
Kako se navodi u optužnici, kolima je upravljao D. J, dok se Bogdanović nalazio na zadnjem sedištu, iza suvozačevog sedišta. Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je motorom ušao u dvorište, gde su garaže i parking. Nakon što je Kovačević parkirao motor u garažu i krenuo ka prolazu zgrade, Janjoš puca iz kola u pravcu Kovačevića i lakše ga ranjava. 
 
Potom, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta u Stefanovića puca i okrivljeni Bogdanović, a potom i Janjoš. Tom prilikom je Stefanović zadobio tri rane u predelu glave, pet u predelu grudnog koša, dva puta u predelu trbuha i jednom u predelu levog stopala. Od težine povreda Stefanović je na licu mesta preminuo.
 
Naredni glavni pretres zakazan je za 29. oktobar, kada će biti nastavljeno reprodukovanje video zapisa.
  • w/e

    27.09.2024 09:54
    cool
    Uzorni policajac koji se zbog invaliditeta prevremeno penzionisao. Bas se pitam ko mu je postavio bombu pod auto i koji su motivi iza ovog dela.
  • @bbb

    27.09.2024 09:31
    Ti si onaj sa tablicama bbb?
  • Novi Sad

    27.09.2024 09:25
    Mala bara, puna krokodila, rece jednom jedan covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika