Osumnjičeni za nesreću u Bačkom Petrovcu na međunarodnoj poternici, hrvatski dokumenti falsifikat

Osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Bačkom Petrovcu, u nedelju, u kojoj je poginula žena, dok je povređeno troje dece i jedan muškarac, u stvari je lice sa Interpolove poternice.
Osumnjičeni za nesreću u Bačkom Petrovcu na međunarodnoj poternici, hrvatski dokumenti falsifikat
Foto: Screenshot (Instagram/192_rs)
Po rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšen je tridesetšestogodišnji Ivan Petrović. Po njegovom hapšenju rečeno je da se radi o hrvatskom državljaninu. 
 
Ispostavilo se da to nije tačno i da su dokumenti falsifikovani. 
Zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo, utvrđeno je da su hrvatska lična karta i vozačka dozvola falsifikovani.
 
"Zbog sumnje u stvari identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo, da se radi o licu Tomislav Petrović (36), državljaninu Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani", naveo je Dačić. 
Osumnjičeni za izazivanje nesreće u kojoj je nastradala majka troje dece imao je 1,48 promila alkohola u organizmu. 
 
On je, prema prvim informacijama, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kom se nalazila porodica iz Novog Sada.
 
Osumnjičenom je tada određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.
 
Vatrogasci su morali da seku kola da dođu do putnika.
  • Кустос музеја

    08.10.2024 15:09
    Мора да је један од AV кумова Петровића па сад измишљају зашкољице ,за страдале их баш брига имао је сигурно и блинкере на возилу
  • Miloš

    08.10.2024 14:45
    Na interpolovom sajtu nema poternice za osobom pod tim imenom. Njegovo ime se provlači po raznim drugim člancima i akcijama hapšenja u proteklih godinu dana, a da nikad nigde nije objavljena fotografija tog čoveka. Kako je to moguće? Kakve su to poternice ako se od javnosti krije kako ta osoba izgleda? Da li uopšte postoji poternica ili je to samo priča? Nešto tu debelo smrdi. Žena bi danas možda bila živa.
  • Jah

    08.10.2024 14:32
    Uzoran član partije, tako oni svi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika