Pritvor osumnjičenom za nesreću u Bačkom Petrovcu: Moguća kazna dve do dvanaest godina zatvora

Osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u nedelju u Bačkom Petrovcu T. P. (36) u kojoj je poginula žena, dok je povređeno troje dece i jedan muškarac, saslušan je danas u Novom Sadu.
Pritvor osumnjičenom za nesreću u Bačkom Petrovcu: Moguća kazna dve do dvanaest godina zatvora
Foto: 021.rs

Više javno tužilaštvo zatražilo je za njega pritvor, zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi ometao postupak.

"Osumnjičeni T.P. je saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, nakon čega je ovo tužilaštvo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom, po svim zakonom propisanim osnovama, odnosno zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti", navode u Tužilaštvu.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom, u toku sprovođenja istrage, preduzeti sve dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Kako dodaju, nakon utvrđivanja identiteta, T.P. (36), državljaninu Bosne i Hercegovine, koji se prvobitno predstavljao kao I.P, državljanin Republike Hrvatske, određeno je zadržavanje u trajanju do 48 sati zbog saslušanja, te je doneta Naredba o sprovođenju istrage, zbog sumnje na teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.
 
Podsetimo, osumnjičeni za izazivanje nesreće u kojoj je nastradala majka troje dece imao je 1,48 promila alkohola u organizmu. 
 
On je, prema prvim informacijama, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kom se nalazila porodica iz Novog Sada.
 
Vatrogasci su morali da seku vozilo da dođu do putnika.
 
Osumnjičeni je lice sa Interpolove poternice. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšen je tridesetšestogodišnji Ivan Petrović. Po njegovom hapšenju rečeno je da se radi o hrvatskom državljaninu. 
 
Ispostavilo se da to nije tačno i da su dokumenti falsifikovani. Zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo, utvrđeno je da su hrvatska lična karta i vozačka dozvola falsifikovani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika