Mesec dana pritvora osumnjičenom za nesreću u Bačkom Petrovcu: Da ne pobegne

Državljaninu BiH koji se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće u Bačkom Petrovcu u kojoj je poginula žena, određeno je 30 dana pritvora.
Mesec dana pritvora osumnjičenom za nesreću u Bačkom Petrovcu: Da ne pobegne
Foto: 021.rs
Kako je potvrđeno za Dnevnik u novosadskom Višem sudu, T. P. (36) biće u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i kako ne bi ometao postupak.
 
"Osumnjičeni T.P. je saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, nakon čega je ovo tužilaštvo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom, po svim zakonom propisanim osnovama, odnosno zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnost", navelo je juče, 8. oktobra, Tužilaštvo u saopštenju za javnost.
Više javno tužilaštvo navelo je i da je nakon utvrđivanja identiteta stranog državljanina, doneta Naredba o sprovođenju istrage, zbog sumnje na teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.
 
Podsetimo, osumnjičeni za izazivanje nesreće u kojoj je nastradala majka troje dece imao je 1,48 promila alkohola u organizmu. 
 
On je, prema prvim informacijama, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kom se nalazila porodica iz Novog Sada.
Vatrogasci su morali da seku vozilo da dođu do putnika.
 
Osumnjičeni je lice sa Interpolove poternice. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšen je tridesetšestogodišnji Ivan Petrović. Po njegovom hapšenju rečeno je da se radi o hrvatskom državljaninu. 
 
Ispostavilo se da to nije tačno i da su dokumenti falsifikovani. Zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo, utvrđeno je da su hrvatska lična karta i vozačka dozvola falsifikovani.
  • Arkadije

    09.10.2024 12:31
    Taj kabadahija
    Jer on iz Hrvatske ili Bosne. Novinari dogovorite se.
  • Vidoviti Milan

    09.10.2024 08:16
    Javlja mi se sledeći razgovor:
    - e nadigla se galama na internetu, ovi foteljaški revolucionari se bune.... znaš da šef ne voli proteste... Moraćemo te pritvoriti mesec dana ali biće ti tu i telefon i klopa, sve.
    Ne brini, kada se to malo zaboravi biće sve to u redu, nanogica, niko to ne kontroliše, ideš gde hoćeš, isto kao i Sloba ..
  • Dejan

    09.10.2024 08:08
    V
    Vrsljaju i svasta rade po Vojvodini razni srbi iz krvacke i ovi preko Drine ! Mogu,zasto, pa sistem im je to dozvolio ! Sto se tako ne ponasaju u Austriju, Njema ku, Švicu,e tamo ne mere, odmah auss kuci u brlog !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika