Presuda novosadskog suda: Osam godina zatvora za prodaju 14 kg kanabisa, kokaina i amfetamina

Viši sud u Novom Sadu osudio je Đ. S. na osam godina zatvora za proizvodnju i prodaju kanabisa, kokaina i amfetamina. U pitanju je prvostepena presuda.
Presuda novosadskog suda: Osam godina zatvora za prodaju 14 kg kanabisa, kokaina i amfetamina
Foto: 021.rs
Kazna mu je određena za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
 
U izrečenu kaznu uračunava se vreme provedeno u pritvoru, koji je okrivljenom produžen dok ne bude prebačen u zatvor.
Sudsko veće je nakon sprovedenog dokaznog postupka objavilo da je nesporno utvrđeno da je okrivljeni početkom novembra prošle godine u automobilu marke "pežo" i u stanu u kojem je boravio neovlašćeno imao veće količine droge.
 
Kod njega je pronađeno više od 14 kilograma kanabisa, oko 500 grama kokaina i više od tri grama amfetamina, kao i dve digitalne vagice, jednu pakericu i dve vakuum rolne za pakovanje droge i mobilne telefone za ugovaranje kupoprodaje droge, kako mu je optužnicom stavljeno na teret.
Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, kao olakšavajuća okolnost priznato je to da je okrivljeni priznao izvršenje krivičnog dela. 
 
"Sa druge strane, kao otežavajuće okolnosti sud je cenio veliku količinu različite droge koju je okrivljeni radi prodaje neovlašćeno držao, kao i ranije osuđivanost okrivljenog, i to za istovrsno delo", dodaju iz suda.
 
Istom presudom je od okrivljenog oduzeta droga i ostala oprema i imovinska korist pribavljena krivičnim delom u iznosu od 1.300 evra.
 
Okrivljeni je obavezan da snosi troškove krivičnog postupka.

Protiv navedene presude stranke i branilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Teme

droga
  • Инспектор Вишекруна

    10.10.2024 11:02
    14 кг = 8 година
    649,4 кг = 371 година и 1 месец.
    649,4 кг је количина осушене марихуане заплењене на Јовањици.
    65581 стабиљки сирове марихуане нисам укалкулисао.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika

Nastradala ćerka Čonte iz Pekinške patke

Ćerka Nebojše Čonkića Čonte, nekadašnjeg frontmena poznatog novosadskog pank benda "Pekinška patka" Angelina Čonkić (25) stradala je u saobraćajnoj nesreći u Torontu.