Završne reči na suđenju protiv muškarca koji je vrbovao siromašne devojke za prostituciju

Sudski postupak protiv osamdesetjednogodišnjeg muškarca koji se tereti za trgovinu ljudima u Novom Sadu, privodi se kraju, nakon iznošenja dokaza.
Završne reči na suđenju protiv muškarca koji je vrbovao siromašne devojke za prostituciju
Foto: 021.rs
Naredno ročište održaće se 31. januara, za kada je zakazano iznošenje završnih reči, javlja Dnevnik.
 
Protiv D. P. podignuta je optužnica 17. avgusta 2021. godine zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih lica. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina.
Njega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili 23. marta 2021. godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge masaže.
 
Kako je tada MUP saopštio, D. P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.
Oštećene su svoj iskaz dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda jer imaju status posebno osetljivih svedoka. Ispitane su putem video konferencijske veze iz posebne prostorije suda Službe za pomoć i podršku svedocima i oštećenima. Šta su oštećene ispričale ostaće nepoznato, jer je suđenje zatvoreno za javnost.
 
Podrška žrtvama trgovine ljudima
 
Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima: telefon: 063/610-590 ili sluzbazak@centarzztlj.rs
 
ASTRA - Nevladina oganizacija posvećenja iskorenjivanju svih oblika trgovine ljudima i eksploatacije, naročito ženama i decom, kao i efikasnom potragom za nestalom decom: SOS telefon 011/785 0000 ili 0800/101 201, koji je dostupan 24/7.
 
ATINA - Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja: Dežurni telefon: 061/63-84-071 E-mail: office@atina.org.rs
  • Mustafa

    18.10.2024 08:38
    Milanski način
    Podeli sad lepo policija svima kazne za pogrešno parkiranje od jedno 300 evra, a na kojoj napiše: "zbog posete kupleraju". Pa kome ostane brak, ostane. Sve anonimno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika