Kolima se zaleteo na Futožanina u Novom Sadu: Za šta se tereti muškarac uhapšen u Tivtu

Četrdesetjednogodišnji D. P. koji je uhapšen u Tivtu po međunarodnoj poternici, tereti se za pokušaj ubistva i ugrožavanje sigurnosti u Novom Sadu.
Kolima se zaleteo na Futožanina u Novom Sadu: Za šta se tereti muškarac uhapšen u Tivtu
Foto: 021.rs
Kako saznaje 021.rs, on je optužen da je u novembru 2019. godine ispred ugostiteljskog objekta na Novosadskom sajmu namerno udario kolima Futožanina sa kojim se prethodno posvađao. 
 
Viši sud ga je inače pre dve godine proglasio krivim za krivično delo teška telesna povreda i osudio ga na godinu i deset meseci zatvora. Presuda Višeg suda je ukinuta rešenjem Apelacionog suda i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.
Tužilaštvo ga tereti da je automobilom, kod Sajma, na parkiralištu ispred trafika za brzu hranu, posle žustre svađe sa dvojicom mladića, pokušao da ubije jednog od njih, a drugom ugrozio sigurnost.
 
"Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je kritičnom prilikom okrivljeni u više navrata krenuo vozilom unazad prema oštećenom N. J. te da ga je udario usled čega je oštećeni pao i usled udara i pada zadobio tešku telesnu povredu opasnu po život", pisalo je u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.
Nakon što je oštećeni pao na zemlju, D. P. se odvezao, a policija ga je pronašla i privela ubrzo posle napada.
 
Optuženom je izmereno 2,47 promila alkohola u krvi, što je u prvostepenoj odluci suda navedeno kao jedna od olakšavajućih okolnosti, uz činjenicu da nije prethodno osuđivan. 
 
"Tokom dokaznog postupka nije dokazano da je okrivljeni imao nameru da na opisani način ubije oštećenog, ali jeste bio svestan da navedenim manevrisanjem vozila može teško telesno povrediti oštećenog. Stoga je oglašen krivim za krivično delo teška telesna povreda, i to teži oblik. Sa druge strane, sud nije našao dokazanim da je okrivljeni navedenim radnjama istovremeno ugrozio sigurnost i oštećenog S. Đ. Imajući u vidu iskaze svih učesnika postupka, sud je utvrdio da je kritičnom događaju prethodila žustra svađa između okrivljenog i oštećenih. Takođe, oštećeni S. Đ. tokom trajanja postupka nijednog momenta nije izjavio da se osećao ugroženim zbog navedenih radnji okrivljenog, čak nije uzmicao pred vozilom u pokretu. Stoga je okrivljeni oslobođen optužbe za krivično delo ugrožavanje sigurnosti", navedeno je u saopštenju suda.
 
U kaznu od jedne godine i deset meseci bilo je uračunato i vreme provedeno u pritvoru i pod merom zabrane napuštanja stana. 
  • Kuku lele

    21.10.2024 18:46
    Lep primer pravde.
    Ovaj ce izaci brzo iz zatvora a ovaj ostaje bogalj do kraja zivota tako da okrivljeni ima novu priliku da se napije i sledeceg nekog zgazi i obogalji.
    Bravo! Odlican sistem
  • Grues

    21.10.2024 18:14
    2,5
    2,5 a alkohola, olakšavajuća okolnost!!!!????
  • Wtf

    21.10.2024 18:09
    Sve olaksavajuce okolnosti jel ovaj neciji ??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika