Osuđenima za "Laundž" smanjene kazne

Trojici osuđenih za požar u "Laundžu", usvojen je zahtev za smanjenje kazni, na osnovu zakona o amnestiji.

Trojici osuđenih za požar u "Laundžu", usvojen je zahtev za smanjenje kazni, na osnovu zakona o amnestiji.

Milošu Maleševu, koji je osuđen na 12 godina zatvora, smanjena je kazna za tri godine; Srđanu Bovanu, osuđenom na sedam godina zatvora kazna je umanjena za godinu i devet meseci, pa će u zatvoru provesti pet godina i tri meseca; Tamašu Kolaru je takođe smanjena kazna za godinu i devet meseci.

Malešev je bio optužen da je upaljačem zapalio zavesu koja je izazvala požar koji se brzo proširio na sprat lokala na kojem su se nalazili poginuli i povređeni, dok je Kulačanin optužen da je Maleševu pomogao nakon izvršenog krivičnog dela. Vlasnik i suvlasnik kafea "Laundž", Kolar i Bovan, su osuđeni jer je utvrđeno da kafić nije imao potrebne dozvole za obavljanje delatnosti i potvrdu o propisno urađenoj zaštiti od požara.


Četvrti osuđeni, Bojan Kulačanin je pre amnestije izdržao kaznu zatvora od dve godine.

U požaru su živote izgubili sestra i brat Mirjana (23) i Miloš (19) Pekić, Milena Kolundžić (23) i Branka Saković (23) iz Novog Sada, Boris Bjekić (19) iz Veternika, Dušica Kulaš (23) iz Valjeva, Marija Gavrančić (23) iz Kikinde i Vladan Dragović (22) iz Savinog Sela.

Iz zapaljenog kafića, skokom kroz prozor, uspeli su da se spasu Maja Milikšić i Aleksandar Antić, zadobivši pri tome teške povrede.

  • 07.12.2012 12:53
    Daj da se zamenimo
    A šta misli vlast o predlogu da u Srbiji poveća bezbednost tako što će nas koji nismo nikoga ubili, premlatili, osakatili, opljačkali, snabdeli drogom, da strpa u zatvor pa da nas čuva od ovih koje je amnestirala i pustila.
  • Novinar

    07.12.2012 10:22
    Novinar
    Ja koliko znam taj momak Bojan nije dan jedan lezao u zatvoru...Da ne govorim sta je sve po Bosni radio.Kucajte na netu pa vidite...
  • lucia

    07.12.2012 09:06
    Jadna je
    vlast koja ovakvom "miloscu" stice pristalice! Preko leseva do zvezda. Pfuj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika