U Bubi Grill-u najbolja pljeska u Novom Sadu
Za voditelje Marinu i Copeta ipak je uvek najvažnije šta kažu njihovi slušaoci sugrađani, pa su stoga odlučili da reše dilemu i saznaju gde je u gradu najbolja pljeskavica. Uz to i da nagrade pobednika.
Puno je obožavalaca ovog srpskog specijaliteta, tako da su odgovori slušalaca bili raznoliki. Neki su smatrali da se u "Kukuriku baru" u Kineskoj četvrti prave najbolje domaće lepinje sa pilećim mesom, da je pljeskavica i piletina sa karijem u lepinji najbolja u "Petlu" u Dunavskom parku, drugi su izabrali "Brezu" u Veterniku gde su vrhunski somuni i najbolji leskovački roštilj, a treći su se odlučili za "Siky" na Klisi, gde dolaze taksisti, kamiondžije, moleri i majstori raznih zanata, a pljeska je dovoljno velika i sa mnogo ponuđenih priloga.
Predlozi su se dalje nizali: "Žar Mance" kod Sajma, Banjalučki ćevap u Gajevoj, "Kapisa" na Najlon pijaci, kod "Tute" u Šafarikovoj, u popularnoj "Breni" kod stadiona, u "Cap-cap" kod Socijalnog, u "Zarićevom Vajatu" na Bulevaru oslobodjenja. Neki su bili kategorični da se najbolje jede u "Papričicama" kod Sajma na parkingu, u "Boki grill-u" kod Mašinske škole, ili "Sokačetu" u Pap Pavla.
U studiju Radija 021 povela se rasprava i koji je premaz za pljeskavicu najbolji, a najčešće su se pominjali urnebes, zelena i kupus salata, te kiseli krastavčići. Marina i Cope otkrili su da čak i psiholozi mogu odrediti karakter osobe na osnovu toga kakav prilog stavlja u pljekasvicu. Nakon toga ostalo je pitanje, šta li o nama svima govori podatak da pljeskavicu ne možemo da zamislimo bez crnog luka, pa makar zbog toga oterali momka ili devojku ili dobili stomačne tegobe.
Dok je neko najbolju pljeskavicu jeo na Poljoprivrednom sajmu ili u Domu JNA, mnogi sugrađani su se ipak odlučili za domaću varijantu i svoja kulinarska umeća, nateravši voditeljima vodu na usta sa raznoraznim opisima priloga i mešanog mesa koje Novosađani u domaćoj radinosti stavljaju u pljeskavicu.
Međutim mrtva trka se sve vreme vodila oko "Tostera" u Radničkoj i "Bubi Grill-a". Oni su dobili apsolutno najviše glasova, a pobedu je na kraju odneo "Bubi Grill". Pobednički odgovor je, nasumičnim odabirom, bio odgovor Saše Milovanovića, koji u "Bubi Grill-u" najviše voli da jede pljeksavicu sa pavlakom, majonezom i lukom, a kako kaže "kada ga grize savest unutra stavi i koji list zelene salate".
Saša ima svoju radionicu i bavi se izradom kutija za muzičke instrumente. Po sada već tradicionalnom običaju, Cope mu je danas na posao, kao nagradu, odneo upravo njegovu omiljenu pljeskavicu iz "Bubi Grill-a". Uz to, on je ujedno dobio kao nagradu paket pomoći na putu od "Atlas Servisa".
Podsetimo, početkom septembra su slušaoci Radija 021 glasali i za najbolji burek u gradu, a pobedila je pekara "Burek plus" u Rumenačkoj 106.
Komentari 57
Novosadjanin
Ćale
Samo
Zato u Beogradu imaju samo osnovne premaze I salate jer nije ništa potrebno s obzirom koliko je meso ukusno.
Čekam godinama hoće li već jednom neko početi da pravi prave pljeskavice,sa pravom gramažom, a ne ovde napišu pljeskavica 140 grama a dobijete 80 grama.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar