FOTO: Završeno uređenje Ulice Polgar Andraša na Telepu

Završeno je uređenje Ulice Polgar Andraša, na deonici od Milutina Bojića do Pavleka Miškine na Telepu.
Završeno je uređenje Ulice Polgar Andraša, na deonici od Milutina Bojića do Pavleka Miškine na Telepu.

"Ova investicija završena je pre predviđenog roka, a zahvaljujući angažovanju i dobroj koordinaciji nadzora i izvođača radova u okviru definisanih sredstava izvršeni su i određeni dodatni radovi", kaže direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić.

Izgrađen je nov kolovoz u dužini od oko 470 metara, s tim da je došlo do proširenja regulacije sa 3 na 5 metara. Takođe, izgrađene su pešačke staze promenljivih širina svuda gde su za to postojale tehničke mogućnosti, a izgrađeno je i oko 190 parking mesta širine 4 metra. Odvodnjavanje sa kolovoza rešeno je putem slivnika u atmosfersku kanalizaciju.

Postavljeno je ukupno 18 stubova javne rasvete, visine 8 metara, kao i odgovarajuće svetiljke. Takođe, ulica je i hortikulturno uređena.

U okviru ugovorenih sredstava izvedeni su i dodatni radovi: obnovljena je postojeća biciklistička staza duž cele deonice koja je bila devastirana prilikom rekonstrukcije toplovoda, sve raskrsnice (sa M. Bojića, P. Miškine. G. Karolja i Cvećarskom i Romanijskom ulicom) su preasfaltirane, sve zelene površine su humuzirane, i popravljena je ograda na kuhinji objekta Radosnog detinjstva.  Asfaltiranjem raskrsnice sa Romanijskom ulicom stanovnici ovog dela grada su dobili još jedan izlaz na Bulevar Evrope.

Izvođač radova je D.O.O. Put-invest iz Sremske Kamenice, a kompletna vrednost svih radova iznosi oko 45 miliona dinara.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije