Počinje izgradnja kanalizacije u Kisaču

Izgradnja kanalizacije u Kisaču počeće u ponedeljak, 11. maja.
Izgradnja kanalizacije u Kisaču počeće u ponedeljak, 11. maja.

Predviđena je izgradnja mreže u svim ulicama, tako da će problem odvođenja otpadnih voda biti rešen u čitavom naselju. Ukupna dužina buduće kanalizacione mreže iznosi oko 17 km i podeljena je na dva slivna područja. Radovi će početi u severnom delu naselja, odnosno u Železničkoj ulici, najavljeno je iz Zavoda za izgradnju grada.

"Kao što smo više puta i najavili, sada i definitivno možemo potvrditi da za stanovnike Kisača počinje da se rešava jedan od najkrupnijih komunalnih problema, što će svakako omogućiti mnogo kvalitetnije uslove za život u ovom naselju. Ova značajna investicija još jednom dokazuje da je ulaganje u izgradnju kanalizacionih sistema jedan od glavnih prioriteta JP Zavoda za izgradnju grada. Poslednjih godina naročito smo usmereni ka tome da problem otpadnih voda rešavamo prvenstveno u prigradskim naseljima, kako bismo na ovaj način podigli komunalni standard u tim sredinama. Podsetiću da smo već izgradili kanalizaciju u Kovilju, Budisavi, delu Veternika i Rumenke, a trenutno izvodimo radove u Stepanovićevu. Takođe smo investirali u izgradnju tri prečistača otpadnih voda i oni će uskoro biti završeni", rekao je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Biće izgrađene i dve crpne stanice (CS1 u Ulici Janka Gombara i CS2 u Železničkoj ulici) koje će povezati dva slivna područja u jednu celinu.

Otpadne vode iz Kisača će poveznim cevovodom, dužine od oko 6 km, biti odvođene do prečistača u Rumenki. Radovi na izgradnji poveznog cevovoda Kisač-Rumenka su u toku, kao i završni radovi na izgradnji prečistača.

Izvođač radova je GP "Graditelj NS" DOO, rok za završetak je 200 kalendarskih dana, a vrednost radova je 138.630.736 dinara.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije