Begeč dobija kružnu raskrsnicu

JP "Zavod za izgradnju grada" će u ponedeljak, 15. juna, početi izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Partizanske i Kralja Petra I u Begeču.

JP "Zavod za izgradnju grada" će u ponedeljak, 15. juna, početi izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Partizanske i Kralja Petra I u Begeču.

Kružna raskrsnica biće izgrađena na mestu sadašnje četvorokrake raskrsnice, a dimenzionisanje kolovoza predviđeno je za teško saobraćajno opterećenje. Partizanska ulica i Ulica kralja Petra biće proširene u zoni raskrsnice, odvodnjavanje će, kao i do sada, biti rešeno otvorenim putnim kanalima, a takođe, izgradiće se i bus niše posle raskrsnice.

- Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se isključivo u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju. Ova raskrsnica veoma je opterećena jer se po njoj odvija i javni autobuski prevoz, a frekvenciji u saobraćaju doprinosi i činjenica što je Partizanska ulica deo državnog puta I reda, na magistralnom pravcu Novi Sad-Bačka Palanka. Izmena režima saobraćaja biće prilagođena izvođenju radova, ali bitno je istaći da na glavnom putnom pravcu saobraćaj neće biti u prekidu – izjavio je direktor ZIG-a, Goran Višnjić.

Pre početka radova na samoj raskrsnici, biće izmeštene Telekomove podzemne instalacije što će trajati 15-ak dana. S obzirom na to da se ovi radovi neće izvoditi na kolovozu, već na pešačkim i zelenim površinama, za vreme njihovog trajanja kolski saobraćaj će se nesmetano odvijati. Radovi na samoj raskrsnici izvodiće se fazno uz naizmenično propuštanje vozila na glavnom putnom pravcu duž Partizanske ulice. Najpre će se raditi na južnoj polovini raskrsnice i za to vreme saobraćaj će se odvijati desnom saobraćajnom trakom (gledano iz pravca Novog Sada).

U drugoj fazi radovi će se izvoditi na severnoj polovini raskrsnice, a saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom. Sve vreme izvođenja radova pristup sporednim pravcima na ovoj raskrsnici će biti zabranjen i onemogućen barijerama, čime neće biti ugroženo odvijanje saobraćaja u naselju jer zatvoreni delovi ulica imaju više alternativa.

Radove izvodi JKP Put, a planirano je da budu završeni tokom avgusta.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije