Radovi na sanaciji kolovoza prigradskih naselja

Zavod za izgradnju grada ovih dana sprovodi aktivnosti na sanaciji puteva u više prigradskih naselja.

Zavod za izgradnju grada ovih dana sprovodi aktivnosti na sanaciji puteva u više prigradskih naselja.

Trenutno se u Bukovcu izvode radovi koji obuhvataju popravku kolovoza u tri ulice. U Ulici Nikole Tesle oštećeni kolovoz će biti presvučen novim slojem asfalta, a radovi na asfaltiranju obavljaju se i u Izvorskoj ulici. Takođe će se asfaltirati i deo Kozaračke ulice, tačnije prilaz ovoj ulici u dužini od oko 100m. U delu Vidovdanske ulice, na spajanju sa Ulicom kralja Petra I, postaviće se nedostajući ivičnjaci.

U naselju Stepanovićevo, po nalogu nadzornog organa ZIG-a, JKP Put takođe obavlja radove na popravci oštećenih delova kolovoza, odnosno krpe se rupe u ulicama po spisku Mesne zajednice. Pored toga, u toku su i radovi na popravci kolovoza struganim asfaltom koji se kombinuje sa specijalnom emulzijom, čime se postiže veći kvalitet i duža trajnost ovakvog tipa kolovozne konstrukcije.

U Petrovaradinu se struganim asfaltom sanira put u dužini od oko jednog kilometra u naselju Dunavac. Ovaj put bio je u izuzetno lošem stanju, a značajan je iz razloga što se u naselju Dunavac, u organizaciji ribolovačkog udruženja "Šaran", organizuju brojne manifestacije.

Nasipanje struganim asfaltom obavlja se i u desetak ulica na teritoriji Mesne zajednice "Sremska Kamenica", u ukupnoj dužini od oko 3 km. Radovi su završeni u ulicama Planinska, Plitvička, Gogoljeva, Skojevska, Gorocveta, a preostalo je da se saniraju Šljukina, Povrtarska, Mesečeva, Paragovski put i Sremskih partizana.

Nakon završetka ovih radova, planirano je da se struganim asfaltom saniraju i ulice u naseljima Veternik, Adice i Klisa, takođe po spisku prioriteta koji su dostavile nadležne mesne zajednice.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije