Centar "Srce" organizuje obuku novih volontera

Centar "Srce" organizuje obuku novih volontera.
Centar "Srce" organizuje obuku novih volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan i ima vremena i želje da pomogne osobama u krizi. Obuka Centra se sastoji iz dva dela. Prvi deo čine deset radionica raspoređenih dva puta nedeljno koje upoznaju polaznike sa bitnim temama i oblastima koje su neophodne za volontiranje u Centru. Drugi deo obuke čini probni rad u Centru koji se odvija pod stalnom supervizijom od strane iskusnijih volontera i traje dva meseca.

Volontiranje u Srcu zahteva tri sata nedeljno. Kako navode iz Centra, on pruža mogućnost da naučite mnogo novih veština, obogatite svoje iskustvo, proširite vidike i prvenstveno direktno pomognete osobama kojima je ta pomoć neophodna. Prijave su do 3. oktobra na brojeve telefona 021 6623 393 i 0800 300 303 (besplatan broj), ili popunjavanjem formulara koji se nalazi na internet stranici Centra. Formular pošaljite na mejl adresu vanja@centarsrce.org sa naznakom prijava za obuku.

Centar Srce je volonterska, nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi pružanjem emotivne podrške i prevencijom samoubistva. Centar je prošle godine obeležio 20 godina postojanja. Volonteri Centra pružaju pomoć osobama u krizi putem telefona, imejla i četa svakog dana od 14 do 23 časa. Broj osoba koji koriste usluge Centra raste iz godine u godinu.

Takođe, Centar Srce želi da produži radno vreme i time postane dostupniji onima koji žele da razgovaraju. Više o centru možete pročitati na stranici www.centarsrce.org.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije