Sređuju se saobraćajnice u Somborskoj ulici na Telepu

JP "Zavod za izgradnju grada" započelo je izgradnju saobraćajnica u Somborskoj ulici na Telepu.
JP "Zavod za izgradnju grada" započelo je izgradnju saobraćajnica u Somborskoj ulici na Telepu.

Ova ulica povezuje Somborski bulevar, Futoški put i Ulicu Petefi Šandora. Kolovoz u prvom delu ove ulice, gledajući od Somborskog bulevara, u izuzetno je lošem stanju zbog izgradnje zgrada. Druga polovina ulice je pod asfaltom i u relativno je dobrom stanju. Kako u tom delu još uvek nije započela izgradnja višespratnica, radovi će se izvoditi fazno.

U ovoj fazi radova izvode se aktivnosti u dužini od oko 360 metara, na deonici od Somborskog bulevara do postojećeg asfaltnog kolovoza. Kolovoz će biti od asfalta, širine 5,5 metara, a izgradiće se i parkinzi širine 2,3 i dužine 4,6 metara. Nakon svakog četvrtog parking mesta ostavljen je prostor za sadnju drveća, dok će pešačka staza od betonskih ploča, širine oko 2 metra, biti izgrađena na levoj strani ulice. Biće izgrađeni i kolski prilazi, ali i postavljeni slivnici. Predviđena je i adekvatna saobraćajna signalizacija.

Izvođač radova je DOO "Karin komerc MD" iz Veternika sa "JKP Put". Vrednost radova je 25 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije