Mnogo radara i patrola: Šta se dešava u saobraćaju u Novom Sadu

Pratite saobraćaj u Novom Sadu ovog četvrtka, 29. avgusta, na 021.rs - od gužvi i radova do radara i patrola.
Mnogo radara i patrola:  Šta se dešava u saobraćaju u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Gužve, zastoje i radare možete prijaviti na 0600 100 200.
Informacije o saobraćaju slušajte i na Radiju 021, na 92,2 MHz ili na radio021.rs.
 
Pridržavajte se ograničenja i poštujte saobraćajna pravila.
13.30 - Kolona automobila zbog radova na nadvožnjaku za Kać, sporije se kreću.
 
12.15 - Radar na spustu niz Venac ka Novom Sadu.
 
12.00 - Radar preko puta Baletske škole na Bulevaru cara Lazara.
 
11.30 - Radar prema Zrenjaninu kod odvajanja za Kać.
 
11.20 - Radar na Bulevaru Evrope pre kružnog toka za Rumenku.
 
11.10 - Radar u Veterniku pre kružnog toka, prema Futogu.
 
09.40 - Radar na Novosadskom putu u Veterniku pre kružnog toka, smer ka Futogu.
 
09.35 - Patrola na ulasku u Veternik iz Sajlova.
 
09.30 - Policajac na motocilu na Bulevaru patrijarha Pavla, proverava vezivanje pojasa.
 
08.00 - Policajac na motociklu, na raskrsnici Ulice cara Dušana i Futoškog puta.
 
07.50 - Radar kod "Stojanova", smer ka Zrenjaninu.
 
07.45 - Radar na pola spuštanja sa Iriškog venca.
 
07.40 - Radar na Rumenačkom putu, posle Nisove pumpe.
 
07.30 - Tri radara na Bulevaru Evrope, na svaka 2, 3 kilometra.
 
07.25 - Udes, na izlazu iz Rumenke, prema Kisaču.
 
07.20 - Radar na Futoškom putu, kod poslednjeg semafora pre kružnog toka, smer ka Futogu.

07.00 - U Gundulićevoj je izmenjen saobraćaj zbog radova Toplane. Zbog potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, zauzima se jedna saobraćajna traka od broja 36 do broja 40 u Gundulićevoj ulici, a saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine kretanja na 30 km/h. Rok za završetak radova je 12. septembar.

06.45 - Zbog povorke "Festivala uličnih svirača" danas će od 16 sati biti zabranjen saobraćaj na Bulevaru Mihajla Pupina, od Ulice Žarka Zrenjanina do puta za Tvrđavu. Zabrana će važiti do 21 čas. Kako će se kretati autobusi, pogledajte OVDE.

GSP će tokom trajanja Festivala danas uvesti dodatne autobuske linije koje voze na ovu manifestaciju u podgrađe Tvrđave. Autobusi će saobraćati na tri vanredne linije FUS0, FUS1 i FUS2, a detalje pogledajte OVDE.

Obratite pažnju i na radove i izmene:
 
- Saobraćaj u Veljka Petrovića na Limanu 1 privremeno je obustavljen zbog radova na vraćanju saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje nakon izgradnje kanalizacione mreže. Zabrana važi do 10. septembra.
 
- Zbog radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda "Gornje livade" u delu Proleterske ulice na Klisi menja se saobraćaj. Određena je privremena zabrana odvijanja saobraćaja u Ulici Proleterska od Ulice Pantelije Milankovića do Ulice Stanislava Biničkog. Zbog ovih radova, autobus GSP na liniji 1 privremeno će voziti izmenjenom trasom. Kako navode u JGSP "Novi Sad", izmena će trajati od srede, 28. avgusta do 17. septembra, a kako će se kretati pogledajte OVDE.
 
- Zbog manifestacije "Festival uličnih svirača" saobraćaj je zabranjen u Petrovaradinu, od Trga vladike Nikolaja do puta za Tvrđavu, od srede 28. avgusta od 16 časova do 1. septembra do 16 časova. Više autobuskih linija promeniće tokom Festivala uličnih svirača trasu kretanja. Kako će autobusi 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63, 64 i 69 ići do kraja nedelje proverite OVDE.
  
- Obustavljen je saobraćaj na Trgu galerija do petka, 30. avgusta zbog popravke kolovozne konstrukcije, u delu Ulica Miroslava Antića (od ulice Žarka Zrenjanina), kao i u delu ulica Vase Stajića (od ulice Mileta Jakšića). Takođe, zabranjuje se parkiranje u ulicama: Miroslava Antića, Trg Galerija, Vase Stajića od Ulice Milete Jakšića do Miroslava Antića. 
 
- U toku je popravka kolovozne konstrukcije u Ulici Šajkaška, zbog čega je obustavljen saobraćaj. Radovi se izbovode na deonici od Karađorđeve do Graničarske ulice, a završetak se očekuje 31. avgusta.
 
- Zabranjen je saobraćaj u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice zbog rekonstrukcije vrelovoda. U ovoj fazi radovi će se izvoditi u Avijatičarskoj ulici, od Rumenačkog puta do Pančevačke ulice i u delu Pančevačke ulice od Ulice Vase Miskina do Avijatičarske, pa će u tim delovima biti zabranjen saobraćaj. Ova privremena izmena saobraćaja u zoni radova određena je prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Planirani rok za završetak radova po ovoj fazi je 20. septembar.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Janka Čmelika 72 zbog izgradnje vrelovodnog priključka. Za vreme trajanja radova, u zoni radova privremeno se obustavlja saobraćaj. Autobuske linije 3 i 13 biće izmeštene. Planirani rok za završetak radova je 18. septembar.
 
- Zbog radova u Ulici Oblačića Rada privremeno je zauzeta jedna saobraćajna traka u delu Ulice Dimitrija Milovanova, kod objekta u Ulici Oblačića Rada 14. Rok za završetak radova je 2. septembar.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je uz Novosadski put na Adicama, u zoni raskrsnice sa Suvoborskom ulicom. U zoni raskrsnice privremeno su zatvorene pešačka i biciklistička staza i uvedena zabrana desnog skretanja sa Novosadskog puta u Suvoborsku ulicu, koja je "slepa" iz smera Ulice Marije Bursać.
 
- Zbog radova zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Stevana Hristića, od broja 9 do blokovske saobraćajnice na Futoškom putu, kao i u blokovskoj saobraćajnici kod objekta na Futoškom putu broj 18-18b. Ulica Stevana Dejanova iz smera Ulice Svetozara Ćorovića je "slepa" ulica. Planirani rok za završetak radova je 10. septembar. 
 
- Rekonstruišu se vrelovodni šahtovi na Bulevaru oslobođenja kod brojeva 78 i 93. Na biciklističkoj stazi i na parkingu kod Bulevara osobođenja između brojeva 78 i 93 izmenjen je režim saobraćaja. Planirani rok za završetak radova je 6. septembar. 
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
 
- Zbog izgradnje magistralnog vrelovoda i priključaka zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Ive Andrića. Radovi se izvode na prelasku Ulice Iva Andrića naspram objekta 7-9, u zoni raskrsnice sa Ulicom heroja Pinkija. Iz smera Ulice heroja Pinkija zabranjeno je desno skretanje u Ulicu Iva Andrića. Iz smera Ulice cara Dušana u Ulici Iva Andrića obavezno je skretanje desno u Ulicu heroja Pinkija. Iz smera Ulice narodnog fronta Ulica Iva Andrića je slepa, ali je omogućen ulazak i izlazak vozila na lokalnu saobraćajnicu kod objekta 9-11. Ova faza radova trajaće do 30. jula, a sve faze zajedno do 31. avgusta.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku od Ulice Branimira Ćosića do Bulevara kralja Petra I 59, izmenjen je režim saobraćaja u fazama: U prvoj fazi, za vreme radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen u delu Majevičke ulice, od raskrsnice sa Ulicom Branimira Ćosića do objekta u Ulici Majevička 2. U drugoj fazi radova u delu Ulice Branimira Ćosića, od Majevičke ulice, do raskrsnice sa Bulevarom kralja Petra I, biće obustavljen saobraćaj u desnoj kolovoznoj traci, te će se saobraćaj odvijati dvosmerno u levoj kolovoznoj traci. Planirani rok završetka radova po svim fazama je 3. septembar.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije