Od petka veliki radovi u Futoškom parku zbog novog vrelovoda: "Ni jedno drvo neće biti izvađeno"

Raskopavanje Futoškog parka, u sklopu premeštanja vrelovoda za potrebe nove zgrade Dečije bolnice, počeće u petak, 13. septembra.
Od petka veliki radovi u Futoškom parku zbog novog vrelovoda: "Ni jedno drvo neće biti izvađeno"
Foto: 021.rs
Kako kažu u Novosadskoj toplani, zbog izgradnje novog objekta Dečije bolnice izmešta se postojeći vrelovod koji obezbeđuje grejanje i toplu vodu za Dečiju bolnicu i Jodnu banju.
 
Toplana je izradila projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vrelovoda od Ulice hajduk Veljkove, pored Dečije bolnice do Jodne banje i ishodovala sve dozvole, a radove izvodi "Bulevar company".
Rekonstrukcija je počela 2. septembra u zoni Hajduk Veljkovoj ulici, dok su u zoni Futoškog parka u toku pripremni radovi. 
"Novi vrelovod se, za razliku od starog koji ima preko četiri decenije i izveden je u lebit masi, izvodi od predizolovanih cevi sa izolacijom od poliuretana i sprečava širenje toplote sa vrelovoda na zemlju i okolinu. Ono na šta je posebno stavljen akcenat tokom izvođenja ovog kompleksnog projekta jeste maksimalno očuvanje rastinja i drveća u parku. Ni jedno drvo neće biti izvađeno, a pomenuta trasa je tako organizovana da se ne dovede u opasnost ni jedan deo parkovske površine. Ona je projektovana na propisanim udaljenostima u skladu sa uslovima izdatim od Zavoda za zaštitu prirode", kažu u Novosadskoj toplani.
 
Radovi bi trebalo da budu završeni za 55 dana.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije