"Vodovod" u sredu počinje veliku kontrolu rezervoara: Moguć slabiji pritisak vode i blaga zamućenja

JKP "Vodovod i kanalizacija" u sredu, 30. oktobra počeće sa radovima na održavanju novog rezervoara u Fabrici vode, zbog čega povremeno može doći do nižeg pritiska i minimalnog zamućenja vode.
"Vodovod" u sredu počinje veliku kontrolu rezervoara: Moguć slabiji pritisak vode i blaga zamućenja
Foto: 021.rs
Ovo se odnosi na ceo distributivni sistem.
 
Ovi radovi će se izvoditi do petka, 8. novembra.
"Ovo je izuzetno kompleksan posao koji iziskuje vreme, jer je neophodno potpuno pražnjenje rezervoara, pranje, pregled unutrašnje ispravnosti rezervoara, dezinfekciju i ispiranje. U pitanju su redovni periodični radovi koje je neophodno izvršiti u zakonom predviđenom roku", kažu u ovom javno-komunalnom preduzeću.
 
Nakon što se završi proces dezinfekcije i ispiranja, počinje ponovno punjenje rezervoara i njegovo uključivanje u redovan eksploatacioni režim.
Pored ulaganja u nove sisteme, neophodno je i redovno održavanje postojećih, a sve sa ciljem stabilnog vodosnabdevanja Novog Sada. 
 
Nakon što se završi dezinfekcija i ispiranje novog rezervoara, u planu je da se do kraja kalendarske godine isti posao obavi u starom rezervoaru na Fabrici vode.
 
"Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje jer su navedeni radovi neophodni zarad sigurnijeg i stabilnijeg vodosnabdevanja. Ovi poslovi su deo planskog unapređenja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i visok nivo kvaliteta vode", zaključuju u "Vodovodu".

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije

Deo Podbare bez grejanja

Deo Podbare u četvrtak, 24. oktobra neće imati grejanje zbog povezivanja vrelovodnog priključka u Gundulićevoj ulici 38.