Prskanje krpelja na Bulevaru Evrope, Detelinari i Avijaciji

Do kraja nedelje tretmani protiv krpelja biće izvedeni uz Bulevar Evrope, na Novoj i staroj Detelinari i Avijatičarskom naselju.

Do kraja nedelje tretmani protiv krpelja biće izvedeni uz Bulevar Evrope, na Novoj i staroj Detelinari i Avijatičarskom naselju.

Zaprašivaće se na mestima na kojima je redovni monitoring stručnjaka Poljoprivrednog fakulteta pokazao prisustvo krpelja.

Tretmanima će biti obuhvaćene zelene površine uz Bulevar Evrope - desna strana od Futoške ulice do Branka Bajića i leva strana od Železničke kolonije do Kornelija Stankovića, zatim zelene površine uz ogradu škole u ulicama Starine Novaka i Filipa Filipovića, površine između zgrada u Pasterovoj ulici, Avijatičarska ulica – desna strana, zelene površine uz prugu, oko dečijeg igrališta u ulici Nikole Mirkova, kao i na skoro celom Rumenačkom putu sa leve i desne strane.

Zaprašivanje je planirano i na uglu ulica Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milana Grčića, na zelenoj površini od Kornelija Stankovića do Rumenačke, kod crkve na uglu Ilije Birčanina, između zgrada u Kornelija Stankovića.

"Planirano je da kontrole površina koje potencijalno naseljavaju krpelji i tretmani traju tokom cele sezone, sve do pred zimu, a pik očekujemo sa nešto nižim temperaturama krajem ovog meseca i u septembru za kada su i planirane opsežne akcije na celoj teritoriji grada i u prigradskim naseljima. Ova sistematska akcija je odgovor grada i Ciklonizacije na činjenicu da se iz godine u godinu povećava procenat krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest", objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije".

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije