U toku rekonstrukcija toplovoda na Bulevaru oslobođenja

U toku je rekonstrukcija toplovoda na Bulevaru oslobođenja, koja će trajati do 10. avgusta.
U toku je rekonstrukcija toplovoda na Bulevaru oslobođenja, koja će trajati do 10. avgusta.

Kako su novinarima rekli gradski zvaničnici prilikom obilaska radova, zamena vrelovodnih cevi trebalo bi da obezbedi bolje snabdevanje toplotnom energijom.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je novinarima rekao da će Novosadska toplana biti spremna za narednu grejnu sezonu. "Mi ćemo imati urednije, a ja bih rekao i bezbednije snabdevanje toplotnom energijom, pre svega žitelja na Limanu 1 i 2 i delovima grada oko Spensa. Dolazilo je u prethodnom vremenu do havarija zbog istrošenosti instalacija", rekao je Vučević i dodao da je upravo i cilj ove rekonstrukcije vrelovoda da se izbegnu havarije u grejnoj sezoni u ovom delu grada.

Biće promenjeno oko 4,5 kilometra vrelovodnih cevi, starih 25 do 30 godina. "Ova investicija je značajna iz razloga što povezuje Termoelektranu-tooplanu preko gradske razvodne stanice sa toplanom Jug i omogućiće mnogo kvalitetnije snabdevanje građana", rekao je direktor JKP "Novosadska toplana" Aleksandar Pribić i precizirao da je ova rekonstrukcija jedna u nizu investicija koja će biti urađena pred novu grejnu sezonu u Novom Sadu.

Direktor preduzećaa "Energotehnika-Južna Bačka" Davor Krmpot, koje je izvođač radova, rekao je da je ovo vrlo kompleksan projekat i da su usmerili značajne ljudske i inženjerske potencijale, kako bi se realizovao u roku.

Vrednost investicije je 92 miliona dinara. U toku rekonstrukcije nema zatvaranja kolovoza i zaustavljanja saobraćaja.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije