Počela rekonstrukcija Bulevara oslobođenja

Rekontrukcija Bulevara oslobođenja počela je danas, 22. jula.
Rekontrukcija Bulevara oslobođenja počela je danas, 22. jula.

Rekonstrukcija raskrsnice na ukrštanju Bulevara oslobođenja i Ulice narodnog fronta, predstavlja prvu od četiri planirane raskrsnice na ovom Bulevaru.

Za deset godina saobraćajno opterećenje na trasi Bulevara je duplirano. Dnevno ovim bulevarom prođe oko 800 autobusa, što za posledicu ima izuzetno loše stanje kolovoza, pogotovo samih raskrsnica. Upravo iz tog razloga, posle dužeg vremena, pristupilo se prvoj ozbiljnijoj rekonstrukciji na ovom bulevaru i to upravo raskrsnicom kod Mosta slobode.

Nakon ovoga, nastaviće se radovi na rekonstrukciji raskrsnica sa Bulevarom cara Lazara, Futoškom ulicom i Bulevarom kralja Petra Prvog. Radovi koji se trenutno izvode odnose se na struganje gornjeg sloja asfalta u delu raskrsnice Bulevara oslobođenja i i Ulice narodnog fronta (leva strana gledano prema Mostu slobode).

Iz Zavoda za izgradnju grada upućuju apel vozačima da izbegavaju ulice koje se ukrštaju sa Ulicom narodnog fronta, kao i samu Ulicu narodnog fronta i da koriste Bulevar cara Lazara, kao i alternativne saobraćajnice oko Bulevara. Takođe, mole se vozači da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zavisnosti od faze radova koji se budu izvodili. Radovi se izvode upravo u vreme najmanje saobraćajne opterećenosti, u periodu godišnjih odmora i školskog raspusta.

Takođe su, u okviru redovnog održavanja saobraćajnica oko Bulevara oslobođenja, pre nekoliko dana započeli radovi na presvlačenju kolovoza u Ulici narodnog fronta, na deonici od Fruškogorske do Bulevara oslobođenja. Sutra će započeti radovi na asfaltiranju ove deonice, a biće završeni do četvrtka. Nakon toga, nastaviće se sanacija kolovoza prema Balzakovoj ulici.

I pešačke i biciklističke staze na Bulevaru oslobođenja će etapno biti rekonstruisane duž cele trase Bulevara.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije