Elektrovojvodina traži da se stane na put kradljivcima opreme

Iz Elektrovojvodine apeluju na nadležne da pooštre kaznenu politiku prema kradljivcima elektroenergetske opreme, a na one koji otkupljuju sekundarne sirovine da prijave odmah ukoliko sumnjaju da im se nudi takva oprema na otkup.

Iz Elektrovojvodine apeluju na nadležne da pooštre kaznenu politiku prema kradljivcima elektroenergetske opreme, a na one koji otkupljuju sekundarne sirovine da prijave odmah ukoliko sumnjaju da im se nudi elektroenergetska oprema na otkup.

"Elektrovojvodina još jednom pita sve nadležne do kada će naši monteri otklanjati kvarove nastale usled krađe opreme i njenog oštećenja?", navodi se u saopštenju. To preduzeće je navelo da je u nedelju kasno uveče nestalo osvetljenja na autoputu Novi Sad-Beograd, kada je konstatovano da je iz transformatorske stanice ukraden jedan transformator.

Elektrovojvodina je ocenila da policija i pravosuđe, inspekcijski organi i otkupne stanice sekundarnih sirovina mogu najdirektnije da pomognu u razotkrivanju lopova. To preduzeće je apelovalo na sve otkupne stanice kojima bude ponuđen bakar, aluminijum i slične sirovine, a za koje se pretpostavlja da su delovi elektroenergetske opreme, da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili Elektrovojvodini.

Elektrovojvodina je apelovala i na sve inspekcijske službe i organe da redovno kontrolišu sve otkupne stanice sekundarnih sirovina, kako bi utvrdili gde završavaju delovi elektroenergetske opreme. "Kradljivci postaju sve bezobzirniji i drskiji, ne razmišljajući o tome da ugrožavaju funkcionisanje elektroenergetskog sistema, ali i živote, kako svoje tako i tuđe", navodi se u saopštenju.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije