ZIG negira krivicu za jučerašnji štrajk putara

Zavod za zgradnju grada negirao je navode direktora JKP Put Darka Radića da je za jučerašnji štrajk putara delimično krivo i ovo preduzeće.  
Zavod za zgradnju grada negirao je navode direktora JKP Put Darka Radića da je za jučerašnji štrajk putara delimično krivo i ovo preduzeće.

 

U ZIG-u navode da su netačne, tendeciozne i zlonamerne izjave da je novac "Putu" kasnio zato što je ZIG-u privremeno bio blokiran račun. "JP Zavod za izgradnju grada nikada nije svojim postupcima ugrozilo poslovanje i redovnu isplatu zarada u JKP Put i sa tom praksom nastaviće i ubuduće", navodi se u saopštenju Zavoda.

Prema njihovim rečima, ZIG je iz gradskog budžeta tražio iznos od oko 62 miliona dinara i čim im je zahtev odobren, 29. oktobra, oni su ta sredstva prebacili na račun "Puta".

"Privremena blokada računa Zavoda nikako nije mogla uticati na izmirenje obaveza prema JKP Put, s obzirom na to da  u periodu realizacije zahteva za transfer novčanih sredstava sa budžeta prema Putu, Zavodov podračun više nije bio u blokadi", stoji u saopštenju ovog preduzeća.

Iz ZIG-a poručuju da su oni od početka godine u dva navrata avansno uplatili 240 miliona dinara Putu, a da taj iznos još uvek nije u celosti opravdan. "Pomenuti avansi su isplaćeni u cilju  blagovremene nabavke materijala i nesmetanog funkcionisanja JKP 'Put'", kažu u Zavodu za izgradnju grada.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije