Takmičenje u kićenju jelki sa busenom na Spensu

Javno takmičenje u kićenju jelki sa busenom održaće se u ponedeljak, 16. decembra sa početkom u 11 časova na prvom spratu Spensa.
Javno takmičenje u kićenju jelki sa busenom održaće se u ponedeljak, 16. decembra sa početkom u 11 časova na prvom spratu Spensa.

Takmičenje je deo promotivne kampanje "100% jelka - jelka sa busenom" koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

U takmičenju će učestvovati deca šestih razreda iz 22 novosadske osnovne škole koji su učestvovali u "Maloj školi aranžiranja cveća" tokom prethodna dva vikenda osposobljavajući se za izradu božićno-novogodišnjih aranžmana i ukrasa za novogodišnje jelke.

Tročlane ekipe sa svojim nastavnicima su osmislili i sami napravili ukrase od prirodnih materijala, a njihov trud će biti nagrađeni tako što će se ekipe koje najmaštovitije i najoriginalnije okite jelku biti nagrađene ekološkim paketićima. Na samoj dodeli nagrada će sve prisutne pesmom razgaliti Dečiji hor "Zvončići".

Specijalni gosti na Javnom takmičenju u kićenju jelki sa busenom, će biti deca iz Pivnica, Đurđeva, Temerina i Sremskih Karlovaca, koja će okititi četiri jelke i jedan badnjak, na načine koji se praktikuju u njihovim lokalnim sredinama. Na taj način će pokazati bogatstvo različitih tradicija i običaja koji se praktikuju povodom praznika u Vojvodini, jer su oni predstavnici pet nacionalnih zajednica sa teritorije Vojvodine (mađarske, rusinske, slovačke, nemačke i srpske) koji učestvuju u programu "Svi naši ukrasi".

Nakon kićenja, jelke sa busenom će preuzeti sve osnovne škole, predškolske ustanove kao i ustanove sa posebnim potrebama koje daruje Gradska uprava za zaštitu životne sredine iz sredstava "Eko dinar", a same jelke sa busenom će obezbediti JKP "Gradsko zelenilo".

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije