Postavljaju se nove kante na bulevarima, Novom naselju i Limanu

Zavod za izgradnju grada danas je počeo sa postavljanjem 76 korpi za otpatke i dva nova kontejnera za reciklažni otpad.
Zavod za izgradnju grada danas je počeo sa postavljanjem 76 korpi za otpatke i dva nova kontejnera za reciklažni otpad.

Korpe će biti postavljene na Bulevaru Evrope (31 komad), Somborskom bulevaru (10 komada), kao i u kompleksu dvorišta OŠ "Prva vojvođanska brigada" na Novom naselju (5 komada) gde će biti postavljen i kontejner za separatni otpad.

Takođe, na samom ulazu u Limanski park prema Šekspirovoj ulici postaviće se jedan kontejner za reciklažu, dok će se sve uništene korpe za otpatke u ovom parku zameniti novim korpama (30 komada).

Ceo posao bi trebalo da bude gotov za nedelju dana.

Nakon ovih radova, priprema se nastavak prošlogodišnje akcije postavljanja nedostajućih klupa na bulevarima i pojedinim lokalitetima, jer je u planu nabavka i montaža još 100 novih klupa.

Kao pilot-projekat, prvi put ove godine, postaviće se zaštitne ograde za  kontejnere. Ovakve ograde se sve češće koriste u urbanim sredinama gde se otvorena pozicija kontejnera za otpad više ne uklapa u estetiku životne sredine, zbog čega je njihovo prisustvo neophodno, saopštio je ZIG. Zaštitne ograde svojim funkcionalnim dizajnom omogućavaju lako odnošenje otpada, a svojim izgledom makar malo, ublažavaju ružne prizore oko dotrajalih kontejnera i razbacanog smeća.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije