"Ciklonizacija" nastavila tretmane protiv krpelja po Novom Sadu

Zbog visokih temperatura koje omogućavaju aktivnost krpelja, "Ciklonizacija" je juče nastavila tretmane protiv krpelja koje je počela u januaru u Novom Sadu.
Zbog visokih temperatura koje omogućavaju aktivnost krpelja, "Ciklonizacija" je juče nastavila tretmane protiv krpelja koje je počela u januaru u Novom Sadu.

"Uobičajeno je da su prvi tretmani protiv krpelja potrebni tek tokom aprila, ali ove godine imamo specifičnu situaciju. Kako bi zaštitili građane, u dogovoru sa gradskomupravom, naši operativci su na terenu bili već u januaru, a nakon kratkog zahlađenja sada su naše ekipe ponovo krenule u akciju. Tretmanima će biti obuhvaćene sve zelene javne površine u gradu i prigradskim naseljima, svi parkovi, a posebna pažnja biće posvećena mestima gde se okupljaju deca i prostorima za istrčavanje pasa", kaže menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije", Dario Aćimović.    

Istovremeno "Ciklonizacija" podseća građane koji imaju dvorišta i vikendice da obrate pažnju na to kako održavaju privatne zelene površine.

"Odgovorni vlasnici zaštitom od krpelja moraju da se bave od proleća do kasne jeseni, ali i tokom zime kada su temperature visoke kao ove godine. To su prostori po kojima se, osim ljudi, kreću i domaće životinje, divlje životinje, lutalice i kućni ljubimci. Kako bi zaštitili i njihovo zdravlje i zdravlje odraslih i posebno dece koji dolaze sa njima u kontakt, neophodno je redovno održavanje travnjaka. To podrazumeva njegovo redovno šišanje a posle toga tretman odgovarajućim preparatom", kažu u "Ciklonizaciji".  

Takođe, preporuka građanima je da se posle boravka u prirodi, na vikendicama, ali i parkovima i šetalištima, obavezno pregledaju i da se, ukoliko primete krpelje, obrate lekaru. Obavezan je i pregled kućnih ljubimaca pre ulaska u stan.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije