Asfaltira se poslednja deonica Bulevara Evrope

Danas je počelo asfaltiranje saobraćajnica na poslednjoj deonici Bulevara Evrope, na trasi od kružne raskrsnice na Rumenačkom putu do kanala.
Danas je počelo asfaltiranje saobraćajnica na poslednjoj deonici Bulevara Evrope, na trasi od kružne raskrsnice na Rumenačkom putu do kanala.

Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, planirano je da u narednih desetak dana ova trasa dobije završni sloj asfalta, što će značiti završetak radova na izgradnji saobraćajnih površina na ovom delu novog Bulevara.

U narednih nekoliko dana takođe se planira završetak izgradnje atmosferske kanalizacije. Iz ZIG-a poručuju da će do kraja marta početi radovi na izgradnji javnog osvetljenja koji obuhvataju postavljanje 65 stubova javne rasvete.

Očekuje se i skori početak radova na izgradnji mosta na kanalu. Pošto je ZIG raskinuo ranije zaključene ugovore sa firmom "Borovica transport" na izgradnji mosta i deonice od kanala do autoputa, trenutno se priprema javna nabavka i raspisivanje novog tendera.

Četvrta deonica Bulevara Evrope, od Rumenačkog puta do autoputa, kao i most na kanalu, obuhvata izgradnju saobraćajnice duge 3,1 km. Kompletnim završetkom svih planiranih radova Bulevar će imati dve kolovozne trake, sa po dve saobraćajnice i dve kružne raskrsnice, jedna pre kanala, kao veza sa Privrednikovom ulicom, a druga posle kanala, kao veza sa Primorskom ulicom.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije