Počela izgradnja kanalizacije u Budisavi

Počela je izgradnja kanalizacije u Budisavi, koja obuhvata sliv 2, odnosno ulice u centru naselja.
Počela je izgradnja kanalizacije u Budisavi, koja obuhvata sliv 2, odnosno ulice u centru naselja.

Iako je ugovor o izgradnji kanalizacije zaključen još 15. maja 2012. godine, tek nakon što je od Fonda za kapitalna ulaganja, kao finansijera, dobijena saglasnost za uvođenje izvođača u posao, stvorili su se uslovi da se krene sa realizacijom ove kapitalne investicije, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Na osnovu projektne dokumentacije, kompletna kanalizaciona mreža Budisave podeljena je u četiri sliva, a radovi će biti izvođeni fazno.

Prvo će se graditi mreže koja pripada slivu koji pokriva centralni deo naselja, čime se stiču uslovi da i drugi delovi Budisave dobiju kanalizaciju. U okviru prve faze izgradnje kanalizacije u naselju Budisava gradi se oko 7500m mreže u devet ulica: Petefi Šandora (od Kaćke do Partizanske), Cara Dušana (od Kaćke do Partizanske), Vojvođanska (od Partizanske do kraja), Vuka Karadžića (od Kaćke do Partizanske), Dože Đerđa (od Kaćke do Partizanske), Kaćka (od Petefi Šandora do Cara Dušana), Prnjavorska (od Kaćke do Partizanske), Partizanska (od Petefi Šandora do Prnjavorske), Petra Drapšina (manji deo ulice), Dušana Ćubića.

U okviru ovih radova biće izgrađena i jedna crpna stanica koja će biti locirana na zelenom pojasu sa parne strane Vojvođanske ulice. Crpnom stanicom sa potisnim cevovodom dužine oko 1.103m otpadne vode će biti odvođene do Kaća i odatle dalje do Novog Sada, u postojeći kanalizacioni kolektor na lokaciji Radne zone Sever 4.

Izvođač radova je GP "Graditelj NS" DOO Novi Sad, rok završetka je 48 dana, a vrednost radova je oko 96 miliona dinara.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije