Posle Uskrsa počinje uređenje raskrsnice kod Merkatora na Limanu

Radovi na uređenju raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara počeće posle uskršnjih praznika.
Radovi na uređenju raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara počeće posle uskršnjih praznika.

Ova raskrsnica je posle izgradnje Somborskog bulevara postala jedna od najopterećenijih raskrsnica u gradu sa preko 90.000 vozila dnevno. Zbog toga je postojeća kolovozna konstrukcija vidno deformisana, sa kolotrazima od po nekoliko santimetara, različitim tipovima pukotina i istisnutim asfaltom iznad ivičnjaka, kao i brojnim ulegnućima i naborima na asfaltu, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Dat je nalog JKP Put da počnu radovi na popravci kolovoza na ovoj raskrsici i proširenju levih skretanja, koja su gotovo uvek preopterećena, dok se ivičnjaci, biciklističke staze i pešačke staze zadržavaju u postojećem stanju, osim na mestima oštećenja ili uklapanja u novoprojektovanu nivelaciju kolovoznih površina.

Radovi na uređenju ove raskrsnice treba da budu završeni do 20. maja, odnosno do početka Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

ZIG takođe planira uređenje još jedne veoma prometne raskrsnice na Bulevaru oslobođenja, a u pitanju je raskrsnica sa Futoškom ulicom. Međutim, ti radovi uslediće na leto, posle održavanja Egzita, zbog mogućih velikih saobraćajnih zastoja tokom izvođenja radova.

ZIG tokom aprila planira početak radova na presvlačenju kolovoza u Slavujevoj ulici (MZ Sr. Kamenica), Janošikovoj (MZ Južni Telep) i Ulici Franje Malina (MZ Petrovaradin).  

Trotoari i biciklističke staze će se uređivati na neparnoj strani Bulevara oslobođenja (od Jevrejske do Bulevara kralja Petra) i u Fruškogorskoj ulici.

U planu su i radovi na popravci sportskog terena i pešačke staze u kompleksu OŠ "Ivan Gundulić".

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije