Skupština grada 13. juna o lokalnoj vlasti

Sednica Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o novim kadrovskim rešenjima u okviru nove reorganizacije unutar vladajuće koalicije održaće se 13. juna.

Sednica Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o novim kadrovskim rešenjima u okviru nove reorganizacije unutar vladajuće koalicije održaće se 13. juna.

To je načelno usaglašeno na subotnjem sastanku predstavnika Srpske napredne strane i Socijalističke partije Srbije, mada suštinski dogovor između dve stranke nije postignut, odnosno još nije poznato da li će socijalisti ostati i u kom obimu u lokalnoj vlasti. Naprednjaci i socijalisti će novi sastanak imati u ponedeljak.

Prema informacijama od ranije, socijalistima nije bila prihvatljiva ponuda naprednjaka koja je podrazumevala odstupanje sa više pozicija u gradu. Zbog toga su se pregovori u jednom trenutku podigli na nivo stranačkih centrala, gde je dogovoreno da SPS ostane u gradskoj vlasti i zadrže mesto predsednika Skupštine grada, ali da se o ostalim resorima dogovore.

Naprednjaci su ostali pri zahtevu da SPS odstupi sa mesta člana Gradskog veća za obrazovanje i iz gradskih preduzeća: "Novosadska toplana" i "Put", a da zadrži „Parking servis“ i direktorsko mesto u Domu zdravlja. Socijalisti su, pak, prihvatili veći deo ovog predloga izuzev da prepuste upravljačko mesto u "Novosadskoj toplani“. Za sada nije poznato da li je "Toplan" i dalje sporna tačka, ili se sada čeka da se u dogovoru sa centralom SPS konačno izjasni o svom daljem učešću u gradskoj vlasti Novog Sada.

Inače, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ranije je najavio da će u junu biti dve sednice. Objasnio je da na prvoj će biti rešene personalne promene članova Gradskog veća, nadzornih odbora u preduzećima i direktora, a na drugoj sednici rebalans, te usvajanje izveštaja o radu javnih preduzeća.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije