Kružna raskrsnica na Sentandrejskom putu gotova do kraja juna

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na Sentandrejskom putu koji su započeti pre tri meseca, uveliko se privode kraju i već krajem juna očekuje se završetak tog posla.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na Sentandrejskom putu koji su započeti pre tri meseca, uveliko se privode kraju i već krajem juna očekuje se završetak tog posla.

Kako su saopštili u Zavodu za izgradnju grada, sve saobraćajnice u profilu raskrsnice su formirane, oivičene i pod tamponskim slojevima. Kako kažu, pešačko-biciklističke staze su gotovo kompletno izgrađene, sva izmeštanja i zaštita podzemnih instalacija su završena. Trenutno je u toku izgradnja javnog osvetljenja u kružnom toku i pripremaju se tamponski slojevi koji prethode asfaltiranju. Završena je izgradnja bus stajališta i pripremaju se radovi na navozu mosta kao i uklapanje na novoizgrađene saobraćajne površine.

"Radovi teku planiranom dinamikom i bez zastoja, a prema procenama na terenu, očekujemo da će 30. juna biti završena kompletna realizacija jedne od najznačajnijih investicija iz ovogodišnjeg Programa uređivanja građevinskog zemljišta", navode oni.

Trenutno je u toku režim potpune obustave saobraćaja u ovom delu kao i na Sentandrejskom mostu i takav režim će biti na snazi sve dok se kompletno ne izvrše radovi. ZIG apeluje na vozače da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju i koriste alternativne pravce kako bi izbegli ovaj putni pravac.

Podsetimo da je u okviru realizacije ove investicije predviđena izgradnja spoljnog kruga od 40 metara sa dvotračnom saobraćajnicom u krugu širine 9 metara, kao i sigurnosni prsten od kamene kocke širine 2,5 metara. Kružna raskrsnica će biti izvedena sa četiri ulazna pravca kako bi se omogućio protok bez zadržavanja vozila i biće obeležena odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Sentandrejski put je izuzetno važan ulazni pravac u Novi Sad i kao takav ima i najopterećeniju saobraćajnu mrežu jer se tu odvija intenzivan kako lokalni, tako i tranzitni saobraćaj. Raskrsnica sa Primorskom ulicom bila je izgrađena kao četvorokraka površinska raskrsnica sa trakama za leva skretanja. Kako je obim saobraćaja prevazišao ovakav nivo kanalisanja tokova, potrebno je bilo rekonstruisati raskrsnicu i to tako što će se izgraditi kružni tok jer je to jedino rešenje kojim se stvaraju uslovi za racionalno i bezbedno odvijanje saobraćaja, uz maksimalnu protočnost vozila na jednom od najopterećenijih putnih pravacu u gradu. Izvođač radova je DOO Put-invest, a ugovorena vrednost iznosi 128.850.495 dinara.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije