Uređenje Velebitske ulice počinje u sredu

Uređenje Velebitske ulice na Klisi počeće u sredu, 9. jula.

Uređenje Velebitske ulice na Klisi počeće u sredu, 9. jula.

Velebitska ulica povezuje Sentandrejski put sa Zmajevičkim putem. Ona predstavlja granicu između dve prostorne celine, i to, sa leve strane ulice nalazi se blok namenjen individualnom stanovanju, a sa desne strane prostor koji je rezervisan za sportske terene i novoizgrađenu osnovnu školu.

Postojeća saobraćajnica, širine 4 metra je u izuzetno je lošem stanju, sa velikim brojem pukotina i udarnih rupa. Odvodnjavanje sa kolovoza se vrši delimično razlivanjem na okolne zelene površine, a delimično otvorenim kanalom. Atmosferska kanalizacija ne postoji i voda se sa saobraćajnica odvodi kanalom koji se pruža uz postojeći put, navodi se u saopštenju Zavoda za izgradnju grada.

Tehničkim rešenjem predviđena je izgradnja nove kolovozne konstrukcije u dužini od oko 410 metara, kao i obostrane pešačke staze promenljive širine (od 1,5 do 2 metra) koje će razdvajati zelena površina širine 2 metra. Takođe, biće izgrađena i pristupna saobraćajnica, krak između sportskih terena i kompleksa osnovne škole i to naspram Ulice Vase Pušibrka u dužini od 93 metra, sa upravnim parkinzima. Planirana je i izgradnja pešačke staze između Velebitske i Zelengorske ulice (desna strana Zmajevačkog puta)  dužine 180 metara.

Biće izgrađeni "ležeći policajci" na raskrsnici Velebitske i Vase Pušibrka kao i na raskrsnici Rade Smiljanić i Velebitske ulice kako bi se usporio saobraćaj u blizini škole.  Pored ovoga biće izgrađena i atmosferska kanalizacija u celoj dužini ulice kako bi se atmosferske vode odvele u atmosferski kanal na Sentandrejskom putu.  

Radove izvodi doo "Put-invest" iz Sremske Kamenice. Vrednost ove investicije je 31.640.025,47 dinara, a rok za izvođenje radova je 80 kalendarskih dana.

U okviru ovih radova biće izgrađeno i novo javno osvetljenje duž cele Velebitske ulice. Postaviće se ukuno 18 stubova javne rasvete.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije