Od sutra izmena trasa autobusa zbog radova kod Futoške pijace

Trase pojedinih autobusa GSP-a biće izmenjene od 28. jula do 12. avgusta zbog radova na raskrsnici Bulevara oslobođenja, Jevrejske i Futoške ulice.
Trase pojedinih autobusa GSP-a biće izmenjene od 28. jula do 12. avgusta zbog radova na raskrsnici Bulevara oslobođenja, Jevrejske i Futoške ulice.

Linije broj 4, 5, 5N, 10, 14 i 18 privremeno menjaju trasu kretanja u oba smera i to:

Linija broj 4

U smeru prema Limanu 4 autobusi saobraćaju Bulevarom oslobođenja, potom ulaze levo na Bulevar kralja Petra I, desno u Kisačku ulicu, desno u Jovana Subotića, potom Uspenskom ulicom do Bulevara Mihajla Pupina odakle se uključuju na redovnu trasu. U povratku prema Železničkoj stanici koristi se ista izmenjena trasa od Bulevara Mihajla Pupina. Na izmenjenom delu trase koriste se sva postojeća stajališta drugih linija.

Linije broj 5 i 5N

U smeru prema Temerinskom putu autobusi saobraćaju Bulevarom oslobođenja, skreću levo u Ulicu Maksima Gorkog, potom levo u Stražilovsku, pa levo na Bulevar Mihajla Pupina i od raskrsnice sa Uspenskom ulicom uključuju se na redovnu trasu. U povratku prema Železničkoj stanici od Uspenske ulice saobraćaju istom izmenjenom trasom. Na izmenjenom delu trase koriste se sva postojeća stajališta drugih linija.

Linije broj 10, 14 i 15

Menja se početno stajalište u centru, tako da autobusi polaze sa dolaznog perona linije broj 2, dalje saobraćuju redovnom trasom linije broj 8 do raskrnice Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja, skreću levo na Bulevar oslobođenja i uključuju se na redovnu trasu. U smeru prema centru autobusi saobraćaju redovnom trasom do raskrnice Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I, skreću levo na Bulevar kralja Petra I i redovnom trasom linije broj 8 saobraćaju do centra. Na izmenjenom delu trase koriste se sva postojeća stajališta. Linija broj 14 okretaće se ispod Varadinskog mosta (kod DTD-a).

Linija broj 18

U smeru prema centru autobusi produžavaju Hajduk Veljkovom ulicom do Futoške, skreće levo u Futošku ulicu i idu do Futoške pijace odakle se uključuju na redovnu trasu. U povratku se koristi ista, izmenjena trasa i sva postojeća stajališta drugih linija.

Zbog radova privremeno se menjaju i trase sledećih autobusa:

Linije 52, 53, 54, 55 i 56

Pri dolasku u Novi Sad autobusi iz Futoške ulice skreću levo u Hajduk Veljkovu ulicu, koriste stajalište linije 11b kod Dečije bolnice, skreću desno u Ulicu Novosadskog sajma i od raskrsnice sa Bulevarom oslobođenja se uključuju na redovnu trasu prema Železničkoj stanici. U odlasku iz Novog Sada koristi se redovna trasa.

Polasci na linijama 22, 23 i 24 koji su u redu vožnje označeni da saobraćaju do centra Novog Sada (osim polazaka u 02:45 iz Kovilja i 03:55 iz Budisave), pri dolasku u Novi Sad saobraćaju redovnom trasom kroz Kisačku ulicu do Železničke stanice.

Polasci na liniji 61 koji su u redu vožnje označeni da saobraćaju kroz centar Novog Sada, od stajališta kod "Bazara" koriste trasu linije broj 3 do Bulevara oslobođenja, odakle se uključuju na redovnu trasu kretanja do MAS-a.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije