Od danas prijave za "Vojvodina fest" na Štrandu

Festival "Vojvodina fest", peti put po redu, održaće se na Štrandu 6. i 7. septembra.
Festival "Vojvodina fest", peti put po redu, održaće se na Štrandu 6. i 7. septembra.

 

Manifestacija je zamišljena tako da promoviše sve ono što predstavlja karakteristike Vojvodine, veliki deo njene tradicije i načina življenja stanovništva. Ovaj festival ima za cilj da okupi i postojeće etno festivale: kobasicijade, slaninijade, pasuljijade, štrudlijade, grožđebal, kao i mnoge druge kako bi manifestacija dobila na težini i samim tim bila predstavljena turistička ponuda različitih vojvođanskih opština.

Za "Vojvodina fest" su veoma bitni i salašari i njihova udruženja, kao i proizvođači sertifikovane organske hrane i drugih vrsta zdrave hrane. Bitan element ovog festivala je kulturno – umetnički program koji okuplja veliki broj učesnika od kojih svako predstavlja igre i muziku koja je specifičan deo njihovog podneblja, kulture i tradicije.  

Plan je da se Festival održi na tri povezane lokacije na Štrandu: na centralnom platou, gde će sem glavnih izlagača biti priređen i kulturno-zabavni program, na donjoj šetnoj stazi biće smešteni prodavci suvenira i rukotvorina, dok će ispod Mosta slobode tradicionalno biti kulinari. Za najbolje kulinare i najlepši štand pripremljene su vredne nagrade.

Planirano je da program počne kada se i otvaraju kapije Štranda – u 8 časova, dok će kulturno-umetnički deo na centralnom platou startovati dva časa kasnije i trajati do 24 časa oba dana.

Svi oni koji su zainteresovani za učešće na 5. "Vojvodina festu", mogu da se jave "Gradskom zelenilu" na broj telefona na 021/21-00-278 svakog radnog dana od 7 do 15 časova, mejlom na marketing@zelenilo.com i preko fejsbuk profila Štrandaroši.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije