Uređuju se prostori oko škola i vrtića

Zavod za izgradnju grada, kao i svake godine pred početak nove školske godine, sprovodi akciju uređenja prostora u zoni objekata škola i predškolskih ustanova.
Zavod za izgradnju grada, kao i svake godine pred početak nove školske godine, sprovodi akciju uređenja prostora u zoni objekata škola i predškolskih ustanova.

Cilj je da se početka nove školske godine urede okoline škola, poprave prilazi i rekonstruišu školska dvorišta.

Tokom raspusta završeno je obeležavanje horizontalne signalizacije u zoni škola i vrtića, orezivanje grana i uklanjanje suvih stabala, pokošene su zelene i korovske površine i popravljeni prilazi objektima škola. Završeno je uređenje najvećeg školskog kompleksa na teritoriji grada - atletski poligona u OŠ "Jožef Atila". Taj prostor gotovo dve decenije nije bio u funkciji.

Radovi su završeni i u OŠ "Ivan Gundulić" na Podbari, gde se rekonstruiše teren u dvorištu škole, a završavaju se i u OŠ "Sonja Marinković" na Grbavici gde se gradi novi pristupni put samom objektu škole. U toku su radovi na izgradnji javne rasvete u vrtiću "Zvončica" u Ulici Save Kovačevića, vrtiću "Bajka" u Ulici Stevana Hristića, kao i kod ulaza OŠ "Sonja Marinković".

U narednom periodu planira se izgradnja saobraćajnih površina oko vrtića u Radničkoj, izgradnja javnog i dekorativnog osvetljenja u Elektrotehničkoj školi, uređenje školskog dvorišta OŠ "Nikola Tesla", izgradnju javnog osvetljenja u OŠ "Dušan Radović" i rekonstrukciju sportskog terena u okviru OŠ "J. J. Zmaj" u Novim Ledincima.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije