Počinju radovi na proširenju Temerinskog puta

Radovi na izgradnji druge trake Temerinskog puta na deonici od Savske ulice do navoza na petlju autoputa Subotica – Beograd počinju danas, 6. novembra.
Radovi na izgradnji druge trake Temerinskog puta na deonici od Savske ulice do navoza na petlju autoputa Subotica – Beograd počinju danas, 6. novembra.

Planirano proširenje obuhvata izgradnju druge kolovozne trake sa dve saobraćajne trake u dužini od oko 530 metara, širine 7 metara, koja će od postojećeg kolovoza biti razdvojena razdelnom trakom širine 4 metra. Pored toga, izvršiće se rehabilitacija postojeće saobraćajnice, a odvodnjavanje sa kolovoza biće vršeno putem slivnika, bočno postavljenih, uz ivicu kolovoza kao i gravitaciono preko bankine u otvorene kanale.

Proširenje dela Temerinskog puta i kompletiranje ove saobraćajnice u punom bulevarskom profilu omogućiće lakše i bezbednije odvijanje saobraćaja i brže uključivanje velikog broja vozila na autoput.

Saobraćajne gužve moraju se regulisati još na ulazima u grad, zbog čega je sređivanje ulazno-izlaznih pravaca jedan od prioriteta ZIG-a u ovoj godini. Izgradnjom druge trake Temerinskog puta i završetkom izgradnje IV faze Bulevara Evrope, Novi Sad će u maju iduće godine dobiti još jedan priključak na autoput, što će svakako značajno rasteretiti saobraćajne gužve na glavnim saobraćajnicama.

Vrednost radova na izgradnji saobraćajnih površina sa odvodnjavanjem je 82.683.249 dinara, a rok izvođenja radova 108 kalendarskih dana. Takođe, na ovom potezu planirana je i izgradnja javnog osvetljenja za čega je postupak javne nabavke u toku.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije