Uprava Voše potvrdila odlazak Lalatovića, sa njim idu i Drinčić, Saničanin, Bralić

Upravni odbor FK Vojvodina odlučio je da se šefu stručnog štaba i nekolicini igrača ne produži ugovor, saznaje 021.rs nakon današnje sednice rukovodstva kluba.
Uprava Voše potvrdila odlazak Lalatovića, sa njim idu i Drinčić, Saničanin, Bralić
Foto: 021.rs
Na današnjoj sednici utvrđen je i plan kojim će se Vojvodina u narednom periodu fokusirati na rad sa mlađim igračima, smanjenje troškova kluba, te bolje pozicioniranje na tržištu. 
 
Prekid saradnje sa Lalatovićem nije iznenađenje, s obzirom na to da je i sam strateg ranije najavio svoj odlazak iz kluba. Protekli meseci bili su burni kada je u pitanju odnos uprave novosadskog kluba i trenera koji je u protekle dve sezone vratio Vošu u život, obezbedivši evropske utakmice i osvojivši Kup Srbije, drugi u klupskoj istoriji.
 
Lalatović se ne uklapa u viziju uprave po kojoj se smanjuju troškovi prvog tima, plate igrača i prema kojoj se fokus stavlja na razvijanje mladih igrača koji će pomoći klubu da budu konkurentniji na tržištu.
 
Zajedno sa Lalatovićem iz kluba će otići i nekolicina igrača kojima na kraju sezone ističe ugovor. U pitanju su mahom stariji igrači ili pak oni koji su svojim partijama u crveno-belom dresu privukli pažnju drugih klubova.
 
Iz kluba će na kraju sezone otići tridesetsedmogodišnji kapiten Nikola Drinčić, jedan od stubova Vošine igre u protekle dve sezone i jedan od miljenika navijača. 
 
Svojom igrom u Vošinom dresu pažnju je privukao i dvadesetpetogodišnji Siniša Saničanin, kojem je bio ponuđen produžetak ugovora, ali ga nije prihvatio. Po pisanju pojedinih medija, ali i govorkanjima u klubu, Saničanin bi karijeru mogao da nastavi u crveno-belom dresu, ali Crvene zvezde.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, isti je scenario i sa standardnim prvotimcima kao što su Miodrag Gemović i Slavko Bralić. Kada je u pitanju Gemović, sportski direktor je stava da profil igrača kao što je Gemović već postoji u klubu, u pitanju su mladi igrači Vlada Novevski, Uroš Kabić, te Mihajlo Nešković, koji uz Vukadinovića i Simića zadovoljavaju potrebe kluba.
 
Ugovor najverovatnije neće biti produžen sa veteranom Željkom Brkićem, koji je imao problema sa povredama. U viziju sportskog direktora zbog broja godina ne uklapaju se ni Nikola Andrić, kao ni Petar Bojić.
 
Nepoznat je status Aranđela Stojkovića, kojem je ponuđen novi ugovor. Upitna je i sudbina Momčila Mrkaića, koji nije mnogo toga pokazao od dolaska u Vojvodinu.
 
Uvidom u dokument koji se našao na sednici Upravnog odbora, može se vidi da sportski direktor Kosanović smatra da je trenutni tim previše star. Kao primer navodi se situacija iz polufinala Kupa Srbije protiv Partizana, meč na kojem je prosek godina novosadskog tima bio 29,7. 
 
Kosanović je stava da takva starosna struktura ekipe u sebi ne nosi tržišnu vrednosti. Zbog toga će Voša u narednom periodu popuniti ekipu igračima rođenim 1997, 1998. i 1999. godine, kojih trenutno manjka.
 
Nakon višemesečnog analiziranja, skautiranja i kvalitetnijeg rada u omladinskog školi, osvežiće se roster tima, što bi trebalo da podigne konkurentnost na tržištu. Najavljeno je i veće posvećivanje pažnje transfer politici, kako bi ti prihodi učestvovali u popunjavanju klupskog budžeta. 
 
Proračun kluba je da se podmlađivanjem tima, te prestankom saradnje sa pojedinim igračima uštedi oko pola miliona evra bez poreza, koliko je odlazilo na njihove plate, bonuse, rate. 
  • Liman

    11.05.2021 21:13
    @rangarok
    Plitka ali istinita. Ko navija za blizance moze Tominim brzim vozom u svoj Kotež, Voždovac, Zvezdaru. Pravi Novosađani navijaju za Vošu.
  • @ARMAGEDON

    11.05.2021 12:50
    Rangarok
    Znači samo se navijači Vojvodine mogu smatrati Novosađanima?

    Plitka teorija.
  • ARMAGEDON

    11.05.2021 10:59
    @@RIP
    Kosan ne navija za Vojvodinu, pa nije Novodadjanin, on se kune u crvenu zvezdu petokraku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport