Ubedljiv poraz Voše u Austriji

Fudbaleri Vojvodine ispali su u trećem kolu kvalifikacija Lige konferencije pošto je LASK u revanšu slavio rezultatom 6:1.
Ubedljiv poraz Voše u Austriji
Foto: 021.rs
U prvom meču austrijski tim je slavio na "Karađorđu" rezultatom 1:0, a Vojvodina je danas povela golom Uroša Kabića u 13. minutu, ali je LASK preokrenuo preko Karamoka u 34. i 53, Gojgingera u 56, Pocmana u 67, Balića u 80. i Šmita u 87. minutu.
 
LASK je krenuo ofanzivno od prvog minuta, a već u petom domaći su uputili prvi udarac u okvir gola Nikole Simića.
 
Iz slobodnjaka sa 25 metara snažno je šutirao Mihorl, ali je loptu izboksovao golman Simić. Vojvodina je prvi put u protivnički šesnaesterac ušla u 13. minutu i povela. Devetak je uputio loptu u kazneni prostor, Simić ju je samo zakačio, Čović propustio, a tamo je na pravom mestu sačekao Kabić i levom nogom pogodio sam ugao za 0:1.
 
LASK je imao inicijativu i posle primljenog gola, ali je Vojvodina odlično stajala u defanzvnom bloku i šanse domaćih svela na minimum, sledeći udarac i to veoma neprecizan imao je ponovo Mihorl. Delovalo je da je Voša uspela da drži rivala daleko od gola, a onda je u 32. minutu Busnić oborio Karamoka i napravio penal. Odgovornost je preuzeo takođe oboreni napadač austrijskog tima, Simić je pročitao stranu, ali nedovoljno – 1:1.
 
Na isteku prvog dela igre, Grgić je imao još jedan opasan pokušaj sa 15 metara, ali je Nikola Simić još jednom sjajno intervenisao, pa je rezultat na poluvremenu ostao 1:1.
 
LASK je nastavio da pritiska i na startu drugog poluvremena, Karamoko je uputio opasan udarac iskosa sa leve strane, ali je ponovo bio maestralan Simić, paradom je sačuvao svoju mrežu. U 53. minutu, Simić nije mogao ništa, Kovačević je pogrešio kao poslednji igrač odbrane, promašio je loptu, a Karamoko je izbio sam pred gol Vojvodine i od stative pogodio za 2:1.
 
Drugi primljeni pogodak poremetio je odbranu Vojvodine, a domaćima dao vetar u leđa, pa je već 56. minutu LASK stekao dva gola prednosti. Fleker je asistirao Gojgingeru, koji je ostao sam na petercu i lako savladao Simića za 3:1.
 
Odmah posle trećeg primljenog gola, Slavoljub Đorđević je napravio dvostruku izmenu, uveo je Vukadinovića i Maksimovića umesto Novevskog i Busnića, ubrzo je i Zukić zamenio Čovića, ali je odgovorio i trener domaće ekipe koji je uveo trojicu svežih igrača. U 67. minutu LASK je postigao i četvrti pogodak, Grgić je centrirao sa leve strane, a Pocman bio najviši u skoku i glavom matirao Simića - 4:1.
 
Usledio je nešto mirniji period bez mnogo šansi, a onda je LASK postigao i peti pogodak. U 80. minutu Balić je prihvatio loptu na 20 metara i pogodio prvi ugao nemoćnog Simića za 5:1. Tri minuta pre kraja, Šmit je postigao i šesti pogodak za LASK, pošto je glavom sa peterca pogodio dalji ugao. To je bio i konačan rezultat ovog meča, pa je LASK prošao u plej-of ukupnim rezultatom 7:1.
  • Boća

    13.08.2021 21:45
    Rotkvariba
    Jel smo mi to igrali sa Realom ?
  • Crven

    13.08.2021 17:02
    Crvena Zvezda
    I ovoj Noši Voši Crvena Zvezda na marakani ne može da da 1 gol ?!
    Partizanu nisu ni sutnuli na gol.
    Slučajno prošli one Letonce Litvance ...
    Ko je ovima dao klub u ruke da ga ovako skrljaju?!
    Ko je doveo lažni stručan štab da kao vodi neke mlade igrace .. ko su bre ti ...ko ste Vi ...
  • @Pedja

    13.08.2021 15:11
    Vaterpolo klub Bečej je bio prvak evrope pa danas ne postoji. To što je u svojoj istoriji u nekom slučajnom momentu klub dao neke reprezentativce ne znači da je klub veliki nego da se tako potrefilo. Vojvodina je od 45 pa na ovamo stvarno bila ispodprosečan klub prve lige daleko iza velike četvorke a ni blizu Sarajevu, Želji, Rijeci ili recimo Veležu i Vardaru. Voša je bila rang ekipa koja je malo prva malo druga liga poput Osijeka, Olimpije, Slobode, Borca iz Banja Luke.....
    Ne može se očekivati bog zna šta od ekipe koja ima tradiciju borbe za opstanak a ne za titulu.
    Ovo je istina a ko misli da nije tako je ili navijač ili pojma nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.