Novi trener Voše pred debi na "Karađorđu": Želim da vidim radost i uživanje u fudbalu kod igrača

Fudbaleri Vojvodine dočekaće u subotu ekipu Radničkog iz Niša, u utakmici četvrtog kola domaćeg šampionata.
Novi trener Voše pred debi na "Karađorđu": Želim da vidim radost i uživanje u fudbalu kod igrača
Foto: FK Vojvodina

To će biti debi novog trenera Vojvodine Ranka Popovića pred novosadskom publikom. Zbog toga je, kaže, uzbuđen, ali nema tremu.

On poručuje da veruje u kvalitet ekipe, dodajući da nastavljaju upoznavanje i hod ka onome čemu teže.
 
"Očekivanja od prvog dana moraju da budu ista, a to je prvo da budemo svesni gde smo i za koji klub igramo i da je to jedan poseban klub. Momci treba da imaju zadovoljstvo što su tu i da to prenesu na teren. Ako to budu radili na način na koji tražimo, neće biti problema. Ni u jednom trenutku ne želim da potcenim protivnika, ali mi hoćemo da budemo ti koji će u svakom trenutku želeti da dominiraju na terenu. Nije realno da bude to svih 90 minuta, ali ukoliko bude, neću imati ništa protiv", kaže Popović.
On je podvukao da su očekivanja u Vojvodini drugačija, ali da ona donose pozitivan pritisak. Ukazuje na to da kada u Vojvodini izgubite nekoliko utakmica nije isto kao u nekom drugom klubu koji je navikao na lošije rezultate.
 
"Mi imamo automatski veća očekivanja i to donosi pritisak, a čim si u grču, teže se realizuje, mozak radi drugačije. Ja sam pokušao momcima da objasnim da je pritisak za privilegovane i da igrač treba da bude srećan što ima priliku da ga oseti. Hoćemo da oslobodimo igrače od toga, da su igrači spremni i da budu pravi kada se to očekuje. I dalje se upoznajemo, ali verujte mi da svi imaju podjednake šanse da igraju i na igračima je da se izbore", dodaje Popović.
 
Poručuje i da će se igrati na rezultat, ali da je potrebno da tim ostane miran u završnici. Upoređujući fudbalere u Srbiji i u inostranstvu, kažu da se tamo igrači raduju kada postignu gol, dok su ovde ljuti i besni zbog pritiska i kritika i da tada ne mogu da budu najbolja verzija sebe.
 
"Želim da vidim tu radost u mojim igračima i da više uživaju u fudbalu. Igrač ne može da da više od onog što može, ali ako da ono što može i ako svi damo ono što hoćemo, onda to mora da bude dobro. U prošloj utakmici smo napravili dosta šansi, lopta nije htela da uđe, ali mislim da niko ko navija za Vošu nije bio ljut, možda je bio neraspoložen, ali niko nas neće izgrditi kada ne postignemo pogotke ako budemo igrali kao na prošloj utakmici", navodi trener Voše.
Na raspolaganju su svi igrači, osim Siniše Tanjge i Asmira Kajevića.
 
Utakmica između Vojvodine i Radničkog igra se u subotu, u 19 časova. Svi koji na istočnu tribinu doću sa obeležjem kluba imaće besplatan ulaz.
  • НС ДУНАВ

    19.08.2023 13:25
    Ја бих желео да видим "радост и уживање" навијача,тога давно није било!
  • "Mrzitelj"

    18.08.2023 23:27
    Užas je njihova furka
    Dakle,

    Za sutrašnju utakmicu sa Radničkim (N), cene ulaznica su 800/600 dinara (zapad/istok). Ko će da plati toliko da gleda 22 luzera, 90 minuta?

    Meni se čini da je ovo prvi odlučni korak ka rušenju stadiona i zidanju neke nove Vavilonsko-zemarske kule na tom mestu. Podsećam - "rekonstrukcija" stadiona počinje 01.10.

    Jer, Radikali (pardon - "Naprednjaci", prim aut.) su vrlo principijelni, ukoliko nije novac u pitanju.

    Dižimo se, Slaninari, spašavajmo naš klub, naš stadion!
    Reci "NE" radikalskim lešinarima!
    Reci "Ne" Firmi 1989 (oni su nas i prodali).
  • Навијач из грабова

    18.08.2023 15:23
    Ако убаце још који клуб из бетон лиге преко везе Воша неће бити задња,некада је била част је гледати а сада не гледати ,неби ни Фк Грабово победили то вам дође иза Фк Свилош

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport