Košarkaši Vojvodine u produžetku savladali Spartak

Novosadski košarkaši savladali su favorita Spartaka nakon kvalitetne, dinamične i nadasve uzbudljive utakmice sa 91:87 (18:28, 26:17, 176:17, 16:15, 12:8).
Košarkaši Vojvodine u produžetku savladali Spartak
Foto: 021.rs
Da bi se videlo ko je bolji od dve dobro pripremljene ekipe, nije bilo dovoljno 40 minuta atraktivne igre - bilo je 79:79, pa se igrao produžetak.
Iako je ceo susret, posebno drugo poluvreme, protekao u izjednačenoj igri, prava drama ostavljena je za sam kraj.
Na 21 sekundu pre kraja regularnog dela bilo je 76:77, isticalo je vreme napada Vojvodine. Junak večeri na Spensu bek domaćeg tima Petar Rakičević je prihvatio loptu, fintom zavarao dva "čuvara" i sa skoro osam metara postigao trojku. Do kraja meča gosti su uspeli da izjednače, a domaćinima je nedostajalo malo sreće da u poslednjih 12 sekundi ostvare pobede.
 
U produžetku Novosađani su poveli trojkama Savića i kapitena Ljubičića, košarkaši Spartaka su uspeli još jednom da izjednače na 85:85, da bi u poslednja dva minuta produžetka "crveno- beli" bili sigurniji. Tako je Vojvodina iznenadila favorita i ostvarila pobedu za pamćenje.
 
Do vrednog uspeha Novosađani su došli tako što je svaki igrač pružio više od maksimuma, dok je 30 poena Rakičevića zaista izuzetak.
Taktika Vojvodine je od samog početka usmerena na snažnu igru "jedan na jedan". Time su košarkaši Voše blokirali plejmejkere i spoljne šutere ekipe iz Subotice u čijim redovima je najzapaženiji bio kapitan Filip Barna sa 21 poenom.
  • Perica

    19.10.2023 13:11
    I SNS perač tepiha je u upravi.
  • Boro iz Pobede

    19.10.2023 06:50
    Jel bio Glisic da gleda? Glisic mora biti pocasni gradjanin Novog Sada! Sta se ceka?
  • Anonimus

    18.10.2023 23:02
    Uzbudljivo košarkaško veče na Spensu, sjajna igra Vojvodine i izuzetno vredna pobeda; čestitike igračima i treneru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.