FOTO: Pogledajte kako će izgledati rekonstruisani "Karađorđe" - u susret veku postojanja stadiona

Rekonstrukcija gradskog stadiona "Karađorđe" već dugo se najavljuje, a sada je javnosti predstavljeno kako bi dom fudbalera Vojvodine trebalo da izgleda u budućnosti.
Projekat rekonstrukcije stadiona uradila je firma DBA architects, koja je na Instagramu podelila detalje o ovom poslu. 
 
U pitanju je donacija ovog arhitektonskog studija Fudbalskom klubu Vojvodina.

Kako navode, prateći listu zahteva stručnih organa Fudbalskog saveza Srbije i inspektora UEFA, definisali su sve potrebne intervencije kako bi postojeći stadion ispunio kriterijume za dobijanje licence stadiona kategorije 4.

Dodaju i da projekat sada ulazi u proceduralne aktivnosti, te se nadaju i planiranom početku radova.
 
"Radovi na rekonstrukciji obuhvataju potpuno novu organizaciju zapadne tribine koju karakteriše medija sektor, koji je do sada nedostajao. Takođe, formiranjem muzeja kluba povezaće se VIP deo i medija sektora. Potpuno novom organizacijom VIP dela dobijamo po prvi put 'premium sky boksove' za korporativnu namenu, kao i dva nivoa centralnih loža. Sa ovim sadržajima stadion će imati definitivno najbolji 'hospitality' sistem u zemlji", objašnjavaju u DBA architects.
 

Foto: DBA architects
 
Planiran je novi sistem u vezi sa ulaznicama, kao i novi sistem organizacije sedenja na tribini.
 
"Uslovi UEFA su vrlo striktno definisani, a svaki projekat za sebe predstavlja sublimaciju obimne literature, iskustava i preporuka. Ovim rešenjem, kroz projekat koji je naša donacija FK Vojvodina, nadamo se novoj epohi razvoja stadiona koji naredne godine slavi 100 godina postojanja na istoj lokaciji", zaključuju u DBA architects.
 
Pre početka sezone u Superligi Srbije iz FK Vojvodina najavljeno je da će tim na "Karađorđu" igrati do oktobra, nakon čega bi trebalo da počne rekonstrukcija.
 
 
To se, kako je objašnjeno, nije dogodilo iz administrativnih razloga, zbog čega će tim odigrati celu polusezonu u Novom Sadu. 
  • Voda vrnjci

    16.11.2023 02:12
    "Znao je i te kako, pobegao je preko nje dalje u Austriju ili Rusiju glavom bez obzira kada mu je turska vojska pregazila Srbiju. Ovakvu tradiciju je preneo i na svoja pokolenja "

    Karađorđa je ubio Knjaz Miloš i njegovu glavu odneo sultanu da se umili turcima nebili još vladao srbijom.
  • Poštar

    16.11.2023 02:10
    A narod neka jede podrigušu.
  • usput

    15.11.2023 09:10
    komentar
    Privatizovati klubove pod hitno pa neka ruše , grade , imaju prelazne rokove o svom trošku .........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.