Košarkaši Vojvodine poraženi od MZT-a

Košarkaši Vojvodine poraženi su od MZT-a iz Skoplja, rezultatom 89:84, u ABA 2 ligi.
Posle uspeha Vojvodine u dva prethodna susreta četvrtog "balona" ABA 2 lige, očekivao se i treći. Publika je napunila Malu salu Spensa, pa je turnir okončan u sjajnoj atmosferi. 
 
Jedino razočaranje za domaćine je poraz novosadskog tima kome se niko nije nadao. 
MZT je bio bolji tokom većeg dela susreta i, što je i presudilo, spretniji u završnici meča. Konačan rezultat je 89:84 za MZT, po četvtinama se igralo 24:12, 30:30, 11:19, 24:23.
 
Utakmica je počela naizmeničnim pogocima oba protivnika, da bi u drugom delu raspoloženi šuteri najbolje makedonske ekipe očas napravili dvocifrenu razliku, u jednom trenutku čak 14 poena. Nosioci igre bili su plejmekeri Vori i Rasel, a videlo se da su svi gostujući igrači pri šutu. 
Domaćini su od druge četvrtine da zadnjeg sekunda praktično jurili razliku. To je dovodilo do brzopletih poteza u završnici napada i do slabog šuta. U jednom trenutku su smanjili vođstvo gostiju na pet, ali su momci iz Skoplja odmah uzvratili i na poluvreme otišli sa solidnih 12 poena prednosti.
 
Treća četvrtina je pripala crveno-belima, zaigrali su snažniji presing. Približili su košarkaši novosadskog tima na četiri poena, a potom su krenuli u preokret. U nekoliko navrata imali su koš ili dva razlike, ali nisu imali dovoljno daha da dovrše započeto. 
 
Usledila serija Skopljanaca, posle koje su sticali četiri, pet poena razlike. Šut im je proradio možda i u presudnom momentu, pri vođstvu Vojvodine od 71:70. U tri uzastopna napada pogađali su iz teških pozicija, pri čemu dva puta za tricu. Time su preokrenuli na 78:73, ali su uporne "Lale" ponovo došle do poena prednosti i ponovo dopustili da gosti peokrenu rezultat.
 
Dva su razloga poraza domaćina: bleda igra u odbrani, naročito u prvom poluvremenu, te slab, povremeno očajan šut sa distance. Ako se iz 22 šuta za tri poena postigne tek šest ubačaja, dok gosti iz 30 pokušaja uspevaju 15 puta, razlika je prevelika, teško dostižna. Nije pomoglo ni što su domaćini sa 41:25 bili izrazito uspešniji u skoku.
 
Bolji u redovima Vojvodine bili su Nikolić i povremeno Rakičević, dok su u timu MZT iznenadili centri Tanasković, Delalić i ponajviše Baković koji je bio uspešan u sva četiri šuta za tri poena. 
Na čelu ABA 2 lige su Spartak i Zlatibor sa po osam pobeda i dva poraza. Slede Široki, Vojvodina i MZT sa po sedam pobeda i tri poraza. 
 
Poslednji turnir je na programu od 18. do 24. marta u Širokom. Igraće se tri kola, rivali Vojvodini biće Šibenka, TFT Skoplje i Zlatibor. I nakon neočekivanog poraza, Vojvodina ima sve izglede da se plasira među prvih osam za završno razigravanje, ali koju poziciju će zauzeti znaće se tek nakon turnira u omanjem hercegovačkom gradiću.
 
No, košarkaše Vojvodine već u sredu očekuje još jedno iskušenje. Putuju u Čajetinu, gde je na program derbi susret Košarkaške lige Srbije između Zlatibora i Vojvodine.
  • Anonimus

    05.02.2024 10:10
    MZT je bio bolji, čestitke na pobedi. Ali, Voša se ne predaje, idemo dalje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport